Úvod Filmy Králova zahradnice
Filmy

Králova zahradnice

30

Kralova zahradnice_DVD_3DAlan Rickman se po sedmi letech vrací k režii s filmem Králova zahradnice, který sám osobně uvedl na letošním Febiofestu. Rickman známý z populární vánoční klasiky Láska nebeská nebo jako Severus Snape v sérii Harry Potter si tentokrát kromě režie střihl i roli krále Ludvíka XIV. V další rolích se představí Rickmanova kolegyně z Harryho Pottera – Helen McCrory, která si v Potterovi zahrála Narcisu Malfoyovou. Dále uvidíte Stanley Tucciho, který ztvárnil rebela královského dvora –  Filipa II. Orleánského a v titulní roli milenců se objeví Kate Winslet a Matthias Schoenaerts, kterého jste mohli vidět v dalším letošním kostymním dramatu Daleko od hlučícího davu.

Králova zahradnice

Režie: Alan Rickman
Hrají:  Kate Winslet, Stanley Tucci, Alan Rickman, Jennifer Ehle, Helen McCrory, Matthias Schoenaerts, Alistair Petrie, Danny Webb, Steven Waddington, Pauline Moran

O filmu

Královský dvůr za doby Ludvíka XIV. byl nabitý vášněmi, lascivností a nebezpečím. To se často ukrývalo pod sešněrovanými korzety, napudrovanými parukami a bohatými krinolínami dvorních dam, ježza svými vějíři uměly zamaskovat nejednu špinavost. A tak je tomu i v případě Královy zahradnice. Kate Winslet jako emancipovaná zahradnice Sabine De Barra je povolána do Versailles, aby pro krále Francie vytvořila zahrady dosud nevídané nádhery. Pro pobyt u dvora krále Slunce jsou ale potřeba hodněostré lokty. Kate v roli Sabine musí obstát nejen jako profesionálka, která navrhne zahrady obdivované celý světem. Musí obstát i jako žena, která skrývá tajemství z minulosti. A jako vášnivá a emocionální bytost, která svou upřímností vnese do Versailles nebývalý rozruch a rozpoutá vlnu se zvláštní vlastností. Vlnu, ježumí smést toho, kdo ji rozpoutal.

Délka: 116min

Vydává Bontonfilm.

Populární články

Související články

FilmyTéma dneUmění

Další triumf českých sklářů!

Po takových unikátních projektech, jakým byl kupříkladu osmitunový skleněný sarkofág pro dánskou...

DivadloFilmySpolečnost

Jedenáct českých umělců v Síni slávy

Umělecké sdružení Artes už po šesté rozdávalo ocenění Mistr zábavního umění! Emoce, dojetí...

FilmyKnihyNovinky

Labutí Burianova píseň

Na předvánoční trh přichází kniha Ivana Černého, která potěší. Hlavně starší čtenáře,...

CestováníFilmyGurmánSpolečnost

Bobule konečně vyrazily do světa

Lépe řečeno do našich kin. Dlouho čekávaná premiéra závěrečného dílu úsměvné filmové...