Úvod Společnost Soutěž o mlsání MaxiNuta
Společnost

Soutěž o mlsání MaxiNuta

36

Každý z nás občas rád něco sladkého, obzvláště děti, ale často neodolají ani ženy. Pak je dobré naučit se zdravějšímu mlsání, než jsou různé zákusky, oplatky, čokoládové tyčinky apod. Zdravější je sušené ovoce, ořechy a různá semínka. Právě proto nás zaujaly tyčinky se sušeným ovocem a ořechy Maxi Nuta, protože jsou jiné – obsahují nedrcené burské oříšky, různé ořechy a oříšky, mandle a sušené ovoce s minimem obilovin v extrudovaných kuličkách, v některých případech i milovanou hořkou čokoládu, a navíc chutnají. Nabídka je bohatá – 15 různých druhů.

A mlsání je právě o té chuti, mlsáme, abychom si pochutnali a udělali si radost. Mimochodem, když nám něco chutná vyplavují se v mozku „hormony štěstí“ a ty zmírňují stres a nepohodu.

Mimochodem, proč jsou Maxi Nuta tyčinky zdravé mlsání? Podle poradkyně pro zdravý životní styl a moderní výživu RNDr. Ludmily Oliveriusové, CSc., z těchto důvodů:

• Obsahují oleje z mandlí, ořechů a semínek, které mají vysoký obsah nenasycených mastných kyselin (MK), zejména kyseliny linoleové bohaté na 3n (omega 3) nenasycené MK. Obsah nenasycených MK je důležitý pro těhotné a kojící matky, jsou nezbytné pro zdravý vývoj miminka.
• Neobsahují cholesterol a minimum trans nenasycených MK – výhoda pro naše cévy.
• Obsahují antioxidační vitamíny z ořechů, semínek a sušeného ovoce, zejména vitamín E, který je nazýván vitamínem krásy a chytrosti. A karoteny a flavony, které povzbuzují imunitní systém.
• Obsahují med a fruktózu, které jsou zejména pro děti vhodnějším sladidlem než sacharóza, mají nižší glykemický index (nižší riziko vzniku cukrovky).
• Obsah ořechů, medu a fruktózy určuje nižší glykemický index, než mají běžné oplatky a sušenky. To ocení i někteří diabetici, kteří mohou tyčinky zařadit do jídelníčku.

A kdy je možné zařadit tyčinky Maxi Nuta do jídelníčku?
• Pro děti do školy jako svačinu.
• U těhotných a kojících maminek k doplnění potřebných esenciálních látek.
• Jako svačinu při rodinných výletech, turistice a sportu k doplnění energie.
• U diabetiků a obézních při neodolatelné chuti na sladké místo zákusků a jiných sladkostí (samozřejmě započítat do denního příjmu sacharidů a energie).
• U nás všech jako zdravé mlsání.

Chcete-li u nás vyhrát krabici plnou těchto tyčinek, napište nám správnou odpověď na soutěžní otázku:
Z kolika druhů tyčinek Maxi Nuta si můžete vybírat?

Správnou odpověď zašlete do 15. 8. 2013 na e-mailovou adresu: sekretariat@dama-online.cz. Tři z vás odměníme krabicí s touto zdravou, a přesto sladkou, dobrotou.

Poznámka: za zdravotní informace obsažené v článku redakce nezodpovídá.

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...

Společnost

Neuvěřitelná výdrž Jiřího Suchého

V roce 1931 u nás ještě vládl jako prezident Tomáš Garrigue Masaryk, v Duchcově...