Úvod Lifestyle Cestování Ondřej Trojan zve na nový festival filmu a hudby
CestováníKultura

Ondřej Trojan zve na nový festival filmu a hudby

35

logo SFRežisér a producent Ondřej Trojan zakládá letní filmový a hudební festival v jihočeských Slavonicích. První ročník festivalu SLAVONICE FEST nabídne ve dnech 27. – 31. 7. 2014 výjimečnou přehlídku filmů, koncertů pod širým nebem a chybět nebudou ani taneční party.
„Slavonice jsou pro mě to nej, co může nabídnout léto v Čechách. Starobylé městské centrum, zázemí místních kulturních svatostánků, zvlněné přírodní scenérie, den u rybníka, v lese nebo na kole, večer na zahrádce pohodové restaurace … Mám rád film, hudbu i onu línou prosluněnou pohodičku a právě tato substance na mne nikde jinde nepůsobí tak intenzivně, jako ve Slavonicích“, vysvětluje Ondřej Trojan, proč se rozhodl pustit do nového festivalu na česko-moravsko-rakouském pomezí. „Jsem náturou budovatel, lákají mne nové výzvy, navzdory obrovské konkurenci letních festivalových akcí. Věřím, že náš festival bude hravý, přívětivý i divoký, jako okolní příroda, neohraničený festivalovým plotem, svobodný, pestrý, romantický a zábavný. Diváci, kteří mají rádi můj film Občanský průkaz, mohou naživo zažít podobně společně sdílený intenzivní zážitek. To slibuju.“
Ve filmové části, která je rozdělena do čtyř sekcí, uvidí diváci 31 filmů. V Sekci World zastupuje světovou kinematografii například letošní britsko-irská mysteriózní novinka Frank, oceněná dokumentární fikce Nick Cave: 20 tisíc let na zemi, polsko-dánské drama Ida, celovečerní dokument se záznamem koncertu legendární kapely Led Zeppelin The Song Remains the Same, rakouská krimikomedie Drtič kostí, holandská romantická komedie Ráj řízků, dánské drama Hon a mnohé další. Sekce Róna nabídne oscarový film Umělec nebo komediální Zvuk hluku a další vychytávky pro filmové fanoušky podle výběru výtvarníka Jaroslava Róny. V České sekci se objeví novinka Miroslava Krobota s herci z Dejvického divadla Díra u Hanušovic nebo herecký koncert držitelů Českých lvů Jiřího Schmitzera a Petry Špalkové Jako nikdy. Sekce originální produkce televize HBO připravila maraton projekcí kultovní detektivní Temný případ/True Detective/, film Six Acts  či horkou novinku o začátku epidemie AIDS v 80. letech  Normal Heart s Julií Roberts.
Letní kino na náměstí uvede v doprovodném programu kromě českých komedií Pějme píseň do hola a Pojedeme k moři i velkofilmy Špinavý trik a Osamělý jezdec.

Hudební část festivalu

V hudební část festivalu se vystřídá 21 kapel a 6 DJ´s –  na zahajovací párty odstartují festival Matěj Ruppert a Roman Holý s G Point Hunters, po 21 letech, kdy přijel s kytarou na legendární svatbu tří členů divadla Sklep, se do Slavonic vrací David Koller se svým sólovým projektem David Koller & Band, dál vystoupí Vypsaná Fixa, Prago Union, Circus Ponorka, Jasná páka, Please the Trees, Sunflower Caravan, Vladimír Merta, Lenka Nová, Zevláky s Vojtou Kotkem, Garage & Tony Ducháček, Vojta Lavička a Gypsy Spirit, Marimba Live Drums, Beata Hlavenková, Čokovoko, November 2´nd  a další.
Filmové projekce jsou soustředěné přímo do historického centra jihočeských Slavonic, koncerty bude hostit na Velké scéně a v hudební Stodole příhraniční Maříž a after party se odehrají v kultovním slavonickém Kulturáku.

Klikněte pro zvětšení plakátu.

plakat_slavonice

 

 

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...