Úvod Knihy Jablko jako královská pochoutka
Knihy

Jablko jako královská pochoutka

32

1400088-Synergie-Kucharka Jablko denne-obalka-BC.inddV ten nejlepší čas přichází na české knižní pulty originální novinka Jablečná kuchařka z nakladatelství Synergie Publishing. Pod jednoduchým názvem se skrývá 365 lahodných receptů sladkých či slaných variací pro váš stůl. O tom, že jablko je opravdu královské ovoce, svědčí v knize oblíbené recepty od slavných šéfkuchařů, kteří vařili i pro princeznu Dianu, Roberta De Nira a další celebrity.
Jablečné recepty pro dny všední i nevšední od vyhlášených kuchařů sestavily autorky Melissa Petitto a Karen Berman tak, aby odpovídaly svátkům, ročním obdobím i počasí. Kuchařka tak nabízí návody, jak vytvořit lahodné klasické pochoutky jako koláč nebo žemlovka, ale přináší i nové a neotřelé recepty jako je jablečný salát s karbanátky, krémové houbové ragú na jablkách, jablečné pesto či mrkovo-jablečná polévka se zázvorem.
Oceníte určitě i jednoduché návody na přípravu lehkých dezertů, koktejlů a omáček. Navíc se dozvíte, jak si pravidelným jablečným přísunem vyladit trávení, jak dát sbohem infekcím a posílit svou imunitu. A jestli vás zajímá, jak jablka chutně a zdravě kombinovat s jinými potravinami, jak si při jejich loupání uklidnit stresem rozbouřenou mysl nebo jak těmito krásnými plody nápaditě a elegantně vyzdobit svou domácnost, pak pro vás bude Jablečná kuchařka to správné podzimní čtení.

Redukční a očistná kúra

Jablko je pro našince opravdu ideální potravinou na celý rok a oproti exotickému ovoci má řadu předností. Jablečná jídla uspokojí nejen naše mlsné jazýčky, ale prospějí i našemu zdraví. Jablko obsahuje vlákninu, má nízký obsah cukru a málo kalorií. Do svého jídelníčku je tak mohou zahrnout i diabetici a lidé držící nejrůznější druhy diet: každý plod obsahuje až 85 % vody. Kromě vitamínu C a látek pro tělo nezbytné jako je železo, měď, zinek, křemík, vápník a hořčík, obsahuje jablko i draslík. Ten pomáhá udržovat správnou hladinu vody v těle a působí na správnou funkčnost ledvin a svalů.
Při všech formách revmatismu prý pomáhá podzimní jablečná kúra, při níž se po dobu tří týdnů konzumuje kromě běžné stravy až jeden kilogram jablek denně. Ne náhodou se o jablku říká, že odhání doktory! Pravidelné chroupání jablek působí blahodárně i na dásně. Čistí a bělí chrup, a dokonce odstraňuje zubní plak.
Podzimní publikace z nakladatelství Synergie je další z řady knih o trendech ve zdravém vaření a stravování: k těm patří kromě kuchařky jablečné, bezlepkové a vitariánské také zajímavá novinka V zajetí jídla věnovaná zvládání nutkavých chutí a kniha Zbavte se svých kil bolesti zkoumající souvislost mezi přejídáním, zážitky z dětství a stresem.

Hříbkové rizoto s jablky

9781610588324.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karamelovo jablečný creme brule
9781610588324.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Synergie Publishing

 

 

 

 

Populární články

Související články

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

KnihyUmění

Za psacím stolem s Karlem Sýsem

Jmenovaný umělec, se kterým jsme před krátkým časem hovořili, patří mezi nejlepší...

Knihy

Do jaké míry známe slovenskou historii?

Toť kardinální otázka, tykající se především našich spoluobčanů. Od listopadu devětaosmdesát minulého...

Knihy

Pouze pro silné nervy!

Jsou či nejsou? Toť otázka. Lidé mají pověrčivost v krvi. Od náboženských blouznivců...