Úvod Knihy Zamilujte se do svého těla
KnihyLifestyle

Zamilujte se do svého těla

31

TITULKA_Zamilujte se do sveho tela_Dita Lyner_cena 95 KcNa pultech knihkupectví se objevil nový titul s příznačným názvem „Zamilujte se do svého těla“ od vyhlášené odbornice na Kundaliní jógu Dity Lyner. Tato publikace boří mýty a naopak přiměje člověka proniknout do tajů lidského těla i mysli.
Role kmotry tohoto „miminka“ se ujala známá odbornice na tarot, kartářka Markéta Vostrá, která u projektu stojí od samotného zrodu a je tedy pro tuto zodpovědnou úlohu osobou nejpovolanější. „Již samotný název knihy nemůže nikoho ponechat chladným, vždyť kdo nechce být zamilován?“ řekla hned v úvodu Markéta a po krátkém neformálním křtu shrnula velmi výstižně: „Lidská potíž má příčinu v tom, že – nemám co chci, mám so nechci nebo nevím co chci. To vše dokáže vyřešit Kundaliní jóga, která uvádí do rovnováhy tři klíčové složky našeho bytí, jimiž jsou tělo, duše a mysl. Pomůže Vám najít tu správnou cestu…cestu k Vašemu vlastnímu nitru.“

„Kundaliní jóga není hřích, hřích by byl ji nevyzkoušet!“

Dita Lyner, cvičitelka a specialistka Kundaliní jógy, jež představuje v současné době velmi žhavé a populární téma, přichází s novým projektem, který je vyústěním jejích dlouholetých zkušeností. „Každý máme své sny a toužíme po tom, aby se nám plnily. Prostředkem k jejich realizaci je naše tělo, na které ovšem velmi často zapomínáme, nepečujeme o něj, nebo ho dokonce přímo zanedbáváme. Proto je důležité si uvědomit, že prvním krokem ke splnění našich snů je, aby naše tělo bylo zdravé, pružné a vitální,“ radí autorka.
Vydat knihu znamenalo velkou výzvu, protože není jednoduché převést pohyby a vjemy do textu. Jedná se tak o prvotinu, ve které se spojuje pohled na lidské tělo s Kundaliní jógou. Jde o jakýsi praktický návod, jak pracovat a hlavně milovat své tělo. Důležitou součástí této publikace je fáze dýchání, která má mimořádný význam pro tělo i mysl a je velmi často zcela zanedbávána. „Díky mnoha klientům, kteří chodí na mé lekce Kundaliní jógy, jsem si uvědomila, jak obrovský počet lidí a bohužel i dětí dýchá špatně,“ vysvětluje. Nechybí tak ani jednotlivé sestavy, které lze praktikovat individuálně a může si je pro zlepšení zdraví i nálady zacvičit opravdu každý.
Kniha je sestavena tak, aby zapojila nejen tělo, ale i mysl. Setkáme se zde s kapitolami o dechu, stresu, relaxaci nebo meditaci. Právě meditaci je kladen velký důraz, podložený konkrétními příklady. Stejně tak se autorka zabývá otázkou životosprávy, která je sice všude diskutována, ale až zde se čtenář dočte jasně a srozumitelně o vlivu na naše zdraví. „Milujte své tělo, važte si jej a hýčkejte ho,“ radí autorka.

V edici Knihovnička Meduňky vyšlo jako 24. titul.

Populární články

Související články

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

KnihyUmění

Za psacím stolem s Karlem Sýsem

Jmenovaný umělec, se kterým jsme před krátkým časem hovořili, patří mezi nejlepší...

Knihy

Do jaké míry známe slovenskou historii?

Toť kardinální otázka, tykající se především našich spoluobčanů. Od listopadu devětaosmdesát minulého...