Úvod Krása a zdraví Dodržte novoroční předsevzetí s čajem mačča
Krása a zdravíRady odborníků

Dodržte novoroční předsevzetí s čajem mačča

30

MatchaTea_ilustr_Ceremony (1)Výsledky klinických studií prokázaly, že 100% zelený čaj mačča zrychluje metabolismus a má jednoznačně pozitivní vliv na redukci tělesného tuku. Díky tomu následně snižuje i tělesnou hmotnost. Pomoci tak může ke štíhlé linii, která je evergreenem novoročních předsevzetí. Volbou správných doplňků stravy lze snížit tělesnou hmotnost a podíl tuku v těle i bez speciálního cvičebního plánu a drastických diet. Podle veřejně dostupných studií pravidelným užíváním čajem Matcha dochází k poklesu tělesného tuku a následně i váhy a k urychlení metabolismu.

Rychlejší tráveníMatchaTea-ilustracni-dieta (3)

Mačča obsahuje vyšší množství EGCG (antioxidant Epigallocatechin-3-Gallo) než obsahuje běžný zelený čaj. Právě ten má největší podíl na redukci tělesného tuku a tím i hmotnosti. Tato látka totiž aktivně zrychluje metabolismus a pomáhá tak zejména na začátku redukčního období. Jednou z hlavních předností práškového čaje je jeho podpora zrychlení metabolismu, dle studií jej urychluje o 30 – 40 %. To ve výsledku znamená, že pití mačči významně podporuje pokles množství tělesného tuku a u uživatelů tak dochází ke zvýšenému spalování kalorií. Tento čaj nemá žádné negativní účinky na krevní tlak, čaj mohou bez obav užívat i diabetici a děti od 4 let věku.
Zvyšuje schopnost těla vydávat energii procesem tzv. termogeneze a to z běžných 8 – 10 % na pozoruhodných 35 – 43 %.  Při konzumaci však člověk nesmí zapomínat na dostatečný přísun tekutin, jelikož díky svým detoxikačním účinkům může rychleji odvodňovat organismus.

Matcha_spravna_barva_zdroj-MatchaTea-cz(3)Proti únavě i nedostatku energie

Kromě antioxidantů EGCG obsahuje čaj Matcha Tea teofylin, který dodává tělu energii postupně v rámci několika hodin. Pomáhá tak oddalovat únavu a pocit vyčerpanosti u pravidelně sportujících osob.
„Díky tradičnímu zpracování zeleného čaje Matcha můžeme v tomto jedinečném čaji nalézt velké množství důležitých látek, které působí blahodárně na naše zdraví. Mezi látkami, které nám v sychravém podzimním počasí přijdou vhod, patří antioxidanty, thein, neboli čajový kofein, alkaloid theofylin, která má podobné vlastnosti jako kofein a L-theanin,“ vyjmenovává Petr Patočka, ředitel společnosti Čajová květina s.r.o., která BIO MatchaTea dodává na český trh.
Matcha je tedy vhodným pomocníkem pro všechny aktivní jedince, sportovce. Doporučuje se užívat jeden šálek čaje po cvičení, což správně ovlivní metabolické procesy. Konzumace podporuje pokles množství tělesného tuku a hlavně bojuje proti běžným jevům, které provází redukci váhy, jako je únava, pocit zimy či spavost.

Populární články

Související články

Krása a zdraví

Představujeme jedinečné Ozdravné centrum FUZHI

V čase respiračních chorob, dlouhotrvajícího boje s pandemií covidu a dalších nástrah, oslabujících naší...

Krása a zdravíWellness

Věnujte v novém roce více času péči o tělo a mysl

Že je novoroční předsevzetí považováno za klišé? Ne tak docela. Zvolíte-li si...

Rady odborníkůTéma dne

Vytěžit z online prostředí maximum? Studujte v něm!

Online prostředí nabízí prostor k seberozvoji a prohlubování znalostí a dovedností. Přihlaste...

Rady odborníků

Tajemství samozavlažovacího truhlíku

Při návštěvě pražské ordinace obvodního lékaře Mudr. Tomáše Syrovátky jsou v čekárně pacienti...