Úvod Divadlo Britská gangsterka U Hasičů
Divadlo

Britská gangsterka U Hasičů

28
image007
Zuzana Maxa

Poslední dubnový den bude mít premiéru úspěšný komediální thriller „Něco zatajit“. Dvojice samozvaných londýnských gangsterů právě dokončila únos. Přituplý pracant Lennie (Martin Maxa) jde podle rozkazu zpátky do auta a přináší svázanou Charlotte Chamberlainovou (Zuzana Maxa), dceru technologického magnáta, zatímco břitký cynik George v podání Daniela Rouse („Já nejsem nějaký třídní štváč, mstitel na boháčích – já k nim jenom chci patřit.“), mozek operace, vytáčí číslo jejího otce a požaduje výkupné ve výši pět milionů liber, jinak se budou sekat prsty. Když pak sebejistý George odchází do kuchyně udělat čaj a slaboch Lennie se už už nechává přemluvit prosbami pohledné oběti o pomoc, zdá se, že máme před sebou komickou žánrovku ve složení „chytrý, zlý zločinec – hloupý, vlastně hodný rádoby zločinec – kráska v nesnázích zápolící o holý život“.
Roger Mortimer ovšem filmová klišé, ať už v charakterizaci postav nebo výstavbě situací, a z nich plynoucí divácká očekávání jen umně využívá coby odrazový můstek pro sérii postupně dávkovaných dějových zvratů. Během nich se ukáže, že téměř žádný plán není dokonalý a zmýlit se v úsudku je nebezpečně snadné. Jediné, co je jisté od začátku do konce, je, že jde o život a o pořádný balík peněz. Skvěle vystavěné, důvtipné dialogy, narůstající napětí a průběžné boření falešného pocitu jistoty postav i diváků, to vše znamená, že „Něco zatajit“ dostává svému podtitulu „thriller ve dvou jednáních“.

Daniel Rous
Daniel Rous

Hra, která byla s úspěchem uvedena ve Velké Británii, Itálii, Německu a Polsku, bude mít českou premiéru v Divadle U hasičů 30. 4. 2016.

V hlavních rolích:

Daniel Rous, Martin Kraus, Zuzana Maxa a Alexandr Minajev.

Alexandr Minajev
Alexandr Minajev
Martin Kraus
Martin Kraus

Foto: Činoherní studio ANTRÉ

Populární články

Související články

DivadloKnihyUmění

To byla pražská bohéma!

Před krátkým časem vydalo populární pražské nakladatelství Olympia jedinečnou knížku málo známých...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...

DivadloFilmySpolečnost

Jedenáct českých umělců v Síni slávy

Umělecké sdružení Artes už po šesté rozdávalo ocenění Mistr zábavního umění! Emoce, dojetí...

Divadlo

V nové sezóně Divadla Kampa

Mezi Kampou a Sokolem hledejte starobylý dům. Původní barokní letohrádek v patře ukrývá...