Úvod Filmy První ukázky z filmu Instalatér z Tuchlovic
FilmyKultura

První ukázky z filmu Instalatér z Tuchlovic

33

Instalatér z Tuchlovic, tak se jmenuje vesnická komedie o muži, který všem a všechno opraví, ale neumí ovládat svůj vlastní život. Autorem scénáře, režisérem a kameramanem filmu je Tomáš Vorel.
Luboš Cafourek je čtyřicetiletý osobitý instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zdatný a svědomitý, uctivý a pracovitý. Do práce jezdí na kole nebo autobusem. Nepoužívá mobil, proto jeho matka vede telefonáty místo něho a také všechno účetnictví. Kromě toho řídí celou domácnost.
Přestože je Luboš  ve svém oboru zkušený profesionál, v praktickém a společenském životě je ztracený. Za svou práci neprosí náležitou odměnu, kamarádům pořád opravuje zdarma. Peníze, které vydělá, utrácí ve prospěch toulavých koček. Neumí navázat známosti se ženami, o čemž sní jeho matka…Instalater-Jakub Kohák
Dle režiséra filmu je celý scénář napsán podle reálných postav a film je natočen na skutečných místech. „Prototypem je skutečný instalatér z Tuchlovic, kterého jsem našel, když se mi ve studiu porouchalo umyvadlo. Ale je doplněn dalšími příběhy a hláškami jiných instalatérů, které jsem za svůj život poznal…,” říká Tomáš Vorel.
Hlavní role matky a syna hrají Eva Holubová a Jakub Kohák, pro kterého to je první hlavní role v celovečerním filmu. Dále uvidíme Petru Špalkovou, Filipa Blažka, Jana Budaře, Petra Čtvrtníčka, Tomáše Matonohu nebo Báru Polákovou.
Premiéra filmu bude 6. října 2016.

Připravila Marija Sorokina

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...

Kultura

Haló, paní Bohunko…

Populární pražská AA-gallery výtvarného umění v Domě u Černohorských na Újezdě je...

HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat...