Úvod Lifestyle Bydlení Vyzrajte na úklid po domácích chlupáčích
Bydlení

Vyzrajte na úklid po domácích chlupáčích

30

Téměř polovina lidí má doma psa nebo kočku. Uklízet po nich může být pro někoho noční můra, alespoň tedy, když to musí dělat stále. Přinášíme několik tipů, jak to zvládnout.

Pravidelně česat, kvalitně krmitlidskasila-dama-14

Dobré je také myslet na zařízení bytu, kde bude váš miláček, dopředu. Odborníci na úklid nedoporučují koberce, ve kterých by se mohly chlupy držet, žádné dečky a přehozy přes gauče a křesla. Ideálně kožený sedací nábytek nebo imitace kůže, ze které se dá srst odstranit.
V případě, že byste rádi ušetřili čas na úklid, Iveta Čekanová, hlavní školitelka dam na úklid, doporučuje pravidelné vyčesávání chlupů domácích mazlíčků a jejich řádnou výživu, která omezí jejich vypadávání.
V případě, že mazlíček oslintal polštář, koberec nebo dokonce oblečení, nesnažte se hned vše odstranit, ale vyplatí se raději počkat, až sliny zaschnou. „Půjdou potom lehce oddrolit a zbytek můžete dočistit vlažnou vodou,“ říká Iveta Čekanová.
To samé platí pro bahno, které si kdejaký pejsek odnese z venku domů. Často pak pokračuje z chodby přímo na koberec v obývacím pokoji, jako by se nechumelilo. Nevadí, tady se také vyplatí trpělivost. Než se snažit bláto podle odborníků na úklid hned odstranit, počkejte, až úplně zaschne. Poté jej jednoduše vysajte a zbytek dočistěte naředěným saponátem.

Pomůže izolepa

Pokud se chlupů potřebujete opravdu zbavit rychle, stačí si navléknout obyčejnou gumovou rukavici a přejet s ní po koberci, pak stačí chlupy jen vyhodit. V případě chlupů na pevném povrchu, rukavici navlhčete obyčejnou vodou a povrch s ní opět jen přejeďte. A chlupy jsou pryč.
Množí se vám chlupy na sedačkách a závěsech? Chlupy po mazlíčcích se chytají zejména na sedačky, křesla, sedačky auta, ale také oblečení. Někdy se dokonce zapichují a je těžké je odstranit. S tím se nejlépe poradí kvalitní izolepa, kterou přiložíte, chlupy se na ní nalepí a tím je jednoduše odstraníte. Stejným způsobem poslouží lepící váleček, který nemusíte použít jen na očištění oblečení, ale také na zmíněné sedačky nebo čalounění v autě,“ radí odborník na úklid.

-pk-
Foto: archiv www.lidskasila.cz

Populární články

Související články

BydleníLifestyleLuxus

Designové doplňky Moser nově v exkluzivním zastoupení multibrandového butiku The Store

Multibrandový butik The Store rozšiřuje své portfolio luxusních světových značek a přináší...

BydleníLifestyle

Louis Vuitton parfém pro váš domov

Cestování je stálé téma v srdci značky Louis Vuitton – již od jejích...

BydleníLifestyleVýstavy

Jak se dělá vintage interiér?

Co by byl domov bez zařízení a vybavení, ve kterém se člověk cítí...

BydleníLifestyle

Cartier zdobí i interiéry

Příběh vzniku interiérových doplňků značky Cartier se začal psát ve stejné době,...