Úvod Módní trendy K nové sezóně patří nové boty!
Módní trendy

K nové sezóně patří nové boty!

31

Přicházející teplé počasí začíná lákat k procházkám po městě či prosluněnému parku, k čemuž je ideální lehká a prodyšná obuv, která vašim nohám poskytne komfort za každé situace. Nové kolekce jarní obuvi nabízí širokou škálu pestrých odstínů a barevných kombinací, ze které si vybere každá moderní žena.

 

Marc_Cain_SS17_G_261

 

Sezoně jaro-léto 2017 vládnou tři trendy. Klasický, ve kterém se mísí i minimalistický casual, dále styl letního looku, který najdeme v každém stylu od klasiky, casualu až po sport a třetí reprezentuje sportovní a casual styl.

V klasickém stylu je klíčová jakost. Zaměřuje se na zvýšení komfortu a především užití luxusních materiálů. Charakter tohoto trendu odráží minimalistické svršky a ostře řezané asymetrie. Důležitou roli zde letos hraje barevná paleta : základem je bílá a studené odstíny šedé s nádechem meruňkového odstínu. Letní svěžest dodává modrá barva (blue bird) . Zatímco odstín zlaté tj. Liquid Gold. zdůrazňuje luxusní charakter.

Marc Cain
Marc Cain
Louis Vuitton
Louis Vuitton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letní styl odkazuje na kubánskou a karibskou kulturu. Výrazné barvy jsou inspirované krásou tropů, deštných lesů nebo exotickými palmovými listy. Květinové motivy jsou kombinované se surovou kůží nebo robusnímy blokovými podpatky. Viditelný je odkaz na etno styl, od použití přirodních šňůrek nebo tkanin kombinované s metalickou kůží.

Marc Cain
Marc Cain
Marc Cain
Marc Cain

Sportovní a casual styl navazuje na vliv mnoha prostupujících prvků 80. let. Začíná od punku přes romantismus a končí sportem. Je zde dominantní vliv japonské kultury. Vytvořený z měkkých kůží a těžkých podešví je spojením dvou odlišných světů. Boom v tomto stylu zažívá i digitalizace – potištěné látky plné výrazných a zářivých barev, které se mění na „image“ rádiových vln. Metalické kůže dodají obuvi futuristický vzhled a lakované kůže s wet-lookem jsou používány jako akcent u sandálů a sportovní obuvi.

Gino Rossi
Gino Rossi
MAX&Co
MAX&Co

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

Módní trendy

Vánoční lucerničky pro radost dětí i dospělých

Jak známo, letitý zvyk zdobení vánočních stromků přišel do českých zemí s největší pravděpodobností...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...