Úvod Módní trendy Znáte prací papír?
Módní trendyNákupy

Znáte prací papír?

42

V rámci letošního Designbloku, pražského týdne designu a módy, se představila také italská značka Uashmama, která vyrábí stylové kabelky i doplňky do domácnosti z pratelného papíru. Značka představila princip výroby pratelného papíru, který na zahájení přijela poodhalit přímo zakladatelská rodina Marconi z Itálie. 

uashmama 19

Italská rodinná značka šije kabelky, batohy a doplňky do interiéru z pratelného papíru – originálního a inovativního materiálu. Ten na pohled vypadá jako kůže, ale je měkčí a poddajnější a lze ho opakovaně prát. Pro výrobky Uashmama jsou charakteristické minimalistické tvary a nadčasový design.

uashmama 21

Produkce materiálu i konečných výrobků probíhá v souladu s principy udržitelné a etické tvorby. Právě výrobu v Praze osobně představila zakladatelská rodina Marconi z Itálie. „Způsob výroby a celé produkce patří spolu s důrazem na kvalitu mezi hlavní zásady, které v Uashmamě zastáváme. Jsme hrdí na to, že celá výroba probíhá v Toskánsku a že stále fungujeme jako rodinná firma, i když dnes výrobky putují do zemí po celém světě,“ vysvětlil zakladatel značky Marco Marconi.

uashmama 2

Pratelný papír Uashmama je vyráběný v souladu s principy ekologické produkce podle mezinárodních standardů GOTS (Global Organic Textile Standard) a splňuje také certifikaci Oeko-Tex Standard 100 o zdravotní nezávadnosti materiálu.

uashmama 18

Z odpadového dřeva ke stylové kabelce

Výrobky Uashmama začínají jako celulózová vlákna z odpadového dřeva. Surovina je získávána v souladu s certifikátem FSC, který je zárukou, že dřevo na výrobu papíru pochází z šetrně obhospodařovaných lesů. Vlákna jsou následně zpracována do základní podoby pratelného papíru v rodinné manufaktuře v Toskánsku pomocí tradičních technologií a za použití výhradně veganských tuků.

uashmama 11

„V naší výrobě se pojí inovace s tradicí, protože vedle nejmodernějších technologií tam najdete i stoleté lisovací kameny, díky kterým má náš papír jedinečnou strukturu,“ odhaluje princip výroby Marconi. Následuje barvení a různé povrchové úpravy. Ze vzniklých archů pratelného papíru jsou pak ručně vyřezávány díly na jednotlivé výrobky, které jsou rovněž ručně šité až do finální podoby kabelek, batohů či pytlů na špinavé prádlo a jiných doplňků do domácnosti.uashmama 10

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

NákupyTéma dne

Jak poznat falešné tenisky a oblečení?

Noční můrou každého, kdo se rozhodne pro pořízení značkových tenisek a oblečení,...

Módní trendy

Vánoční lucerničky pro radost dětí i dospělých

Jak známo, letitý zvyk zdobení vánočních stromků přišel do českých zemí s největší pravděpodobností...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...