Úvod Lifestyle Gurmán K létu patří melouny
GurmánLifestyle

K létu patří melouny

5

Dopřejte svým letním večerům u grilu originální exotickou příchuť. Běžné menu stačí jednoduše obměnit přidáním zajímavých melounových receptů. Připravte si grilovaný meloun s krevetami, melounové caprese a na závěr osvěžující melounové daiquiri.

Party s melounem Bouquet

Šťavnaté bezpeckové melouny Bouquet, které vyrostly ve slunném Španělsku, báječně poslouží do hlavního jídla, nápoje i jako sladké osvěžení. Kromě toho, že neobsahují jadérka, se pyšní také plnou chutí, vitamíny a antioxidanty. Grilovací menu díky tomu odlehčí.

Grilovany meloun s krevetami

Recept na grilovaný meloun s krevetami je velmi snadný, okouzlíte s ním však při každé příležitosti. Suroviny v salátu můžete obměňovat podle vlastních chutí, nezapomeňte však na svěží exotickou chuť. Výhodou tohoto jídla je navíc to, že nezanechává pocit těžkosti, takže po něm můžete protančit noc.

Budete potřebovat:

bezpeckový melounu

10 předvařených krevet

salát Little Gem (můžete použít též jiný římský salát)

černé olivy

avokádo

mozzarellu

šťávu z limetky

olivový olej

sůl a pepř

Meloun si nakrájejte na trojhránky a na olivovém oleji grilujte každou stranu asi 4 minuty. Mezitím si připravte do misky salát, avokádo, mozzarellu, olivy, sůl, pepř a lehce promíchejte. Nakonec ogrilujte krevety na olivovém oleji. Na talíř servírujte nejprve salát, pak meloun a nakonec krevety. Zakápněte limetkovou šťávou. Pokrm můžete také zlehka posypat hrubozrnnou mořskou solí.

Melounove caprese

Netradiční kanapky caprese s červeným a žlutým melounem si můžete nachystat v dostatečném předstihu, abyste s nimi později okouzlili své hosty. Kombinace melounu, kozího sýra a balzamika zajistí jednoznačný úspěch a body za originalitu navíc.

Na recept si připravte:

červený a žlutý bezpeckový meloun

rukolu

kozí sýr

kardamon

olivový olej

balzamiko

Rozehřejte grilovací pánev, přidejte balzamiko, kardamon a trochu olivového oleje. Směs nepřepalujte. Květinovu formičkou vykrojte z červeného a žlutého bezpeckového melounu Bouquet květinky, které na pánvi lehce ogrilujte. Střídavě pokládejte vrstvu melounu, rukoly a kozího sýra. Celý postup opakujte ještě jednou a zakončete melounovou květinkou. Na závěr vše dochuťte olivovým olejem a balzamikem. Pokud se stane, že květinky nebudou držet, nezoufejte, toto caprese můžete podávat i v salátových miskách.

Melounove daiquiri

Dopřejte si na oslavu prázdninového večírku drink, který chutná jako léto samo. Melounové daiquiri připravíte raz dva a podobnou rychlostí zmizí ze stolu. Skvěle doplní cokoli z grilu, ale hodí se i jako originální přípitek.

Potřebovat budete:

½ šálku mraženého bezpeckového melounu Bouquet

2 lžíce limetkové šťávy

2 lžíce cukru krupice

4 cl bílého rumu

6 kostek ledu

Populární články

Kategorie

Rubriky

Související články

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka základních receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánUměníVýstavy

Za dobrým vínem a…

… výborným výtvarným uměním zve požitkáře všeho druhu známá pražská vinárna U...

CestováníFilmyGurmánSpolečnost

Bobule konečně vyrazily do světa

Lépe řečeno do našich kin. Dlouho čekávaná premiéra závěrečného dílu úsměvné filmové...

Gurmán

Významný vinařský svátek

Gastrosoutěží, zaměřených na nápoj bohů, domácích i zahraničních, je spousta. Zadáním jsou...