Úvod Lifestyle Těhotná Petra Němcová na obálce lednové Vogue CS
LifestyleSpolečnost

Těhotná Petra Němcová na obálce lednové Vogue CS

35

Modelka, filantropka a ambasadorka udržitelného životního stylu Petra Němcová krátce před porodem nafotila exkluzivní cover story pro československou edici magazínu Vogue. K dostání budou dvě obálky – jedna v tónech baby blue, druhá baby pink.

„Když jsme Petru fotili, ještě jsme nevěděli, jestli bude mít chlapečka, anebo holčičku. A přestože se malý Bodhi Theo narodil jen pár dní poté, zůstali jsme věrní původní myšlence. Design obálek má evokovat očekávání. Koneckonců vstupujeme do nového desetiletí a kdo ví, co nás čeká,“ vysvětluje šéfredaktorka Andrea Běhounková. Focení proběhlo v Dominikánské republice, kde Petra svým manželem a synem momentálně žijí. Stalo se tak v první polovině letošního listopadu. Modelka slovenskému fotografovi Branislavu Šimončíkovi věnovala dva dny. Její podmínkou však bylo, že všechny značky zastoupené ve stylingu musejí být stoprocentně udržitelné.

covers2

Šéfredaktorka dál vysvětluje, že „leitmotivem lednového vydání jsou tzv. Vogue Values. Nápad věnovat lednová či únorová čísla všech světových edicí Vogue jednomu jedinému tématu se zrodil při setkání šéfredaktorek a šéfredaktorů tohoto titulu v Paříži. V průběhu fashion weeku ho iniciovala Anna Wintour. Když jsme přemýšleli o české osobnosti, která by představovala nové pojetí luxusu a módy, přirozeně nás ihned napadla Petra.“ Petra je aktivistkou v oblasti udržitelného životního stylu už více než deset let. Dlouhodobě spolupracuje s hnutím Eco Age a v rámci #GreenCarpetChallenge podněcuje módní designéry, aby se více věnovali udržitelné módě. „Petra žila udržitelně ještě v době, kdy nikdo z nás ani netušil, jak obrovský zvrat v tomto ohledu nastane. Dnes se zodpovědně chová každá druhá značka a celebrita, najednou je to obrovský trend.

covers

Petra nicméně tyto myšlenky nejen hlásá, ale i naplňuje už řadu let.“ Stylingu cover story se zhostila stálá spolupracovnice magazínu Alba Melendo Garcia. Její výběr pak prošel pečlivou kontrolou lednové cover star – téměř polovina připravených outfitů se nakonec právě kvůli Petřiným přísným kritériím a zásadám nevyužila. Petra Němcová je čtvrtou českou modelkou, která se objeví na obálce československé Vogue. První byla Karolína Kurková, která se objevila na vůbec prvním vydání (září 2018). Následovala Eva Herzigová, mimo jiné Editor-at-Large magazínu (leden–únor 2019), a po ní Tereza Maxová (srpen 2019). Lednová Vogue CS vyjde 12. prosince. Dvě obálky s Petrou Němcovou doplní obálka limitovaná, k dostání výhradně v rámci pop-upu Highlights by Lemarket na pražském Malostranském nábřeží 1.

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...