Úvod Tipy DÁMY Pozvánka: EQUAL PAY DAY – DEN ROVNOSTI PLATŮ
Tipy DÁMY

Pozvánka: EQUAL PAY DAY – DEN ROVNOSTI PLATŮ

36


EKONOMICKÉMU A HOSPODÁŘSKÉMU RŮSTU NAŠÍ SPOLEČNOSTI POMŮŽE ODSTRANĚNÍ ROZDÍLŮ V PLATECH ŽEN A MUŽŮ
Praha, 15. 3. 2012
V České republice vydělávají ženy za stejnou práci o 26,2% méně než muži, což není vůbec povzbudivé. Ženy přitom hrají zásadní úlohu v evropské zaměstnanosti a hospodářském růstu a jejich dovednosti a talent jsou pro ekonomický a hospodářský rozvoj nezbytné. Odstraněním rozdílů v platech můžeme pomoci a hospodářskému růstu naší společnosti. Proto se již potřetí koná akce Equal Pay Day – Den rovnosti platů „ženy ženám a nejen jim“.

„Cílem akce, která se letos bude konat 12. 4. 2012 v Domě módy a na Václavském náměstí, je vyvolat veřejnou diskuzi nad příčinami tak velkého rozdílu mezi platy právě u nás a také příležitost motivovat ženy k jejich dalšímu osobnímu rozvoji. Svůj život máme ve svých rukách,“ říká Ing. Lenka Šťastná, prezidentka organizace Business and Professional Women, která akci pořádá.
Stejně jako v minulých ročnících budou mít návštěvnice akce možnost se prostřednictvím mentoringu setkat s úspěšnými manažerkami a podnikatelkami z různých oborů a získat od nich cenné rady. Na mentoring se může přihlásit každá žena, která se zajímá o svůj profesní a osobní růst, stačí si vybrat mentorku (seznam mentorek a jejich profily naleznete na www.epdcr.cz, www.bpwcr.cz nebo na http://www.facebook.com/equal.pay.day.czech). Mentoring bude probíhat v 5. patře Domu módy od 14 do 15 hodin a od 16 do 17 hodin. Na mentoring se můžete objednávat na sekretariat@epdcr.cz .
Equal Pay Day – Den rovnosti platů „ženy ženám a nejen jim“ ale nenabízí pouze mentoring. Připraven je i bohatý kulturní program. Těšit se můžete například na hudební vystoupení Ondřeje Rumla, Terezu Kostkovou, módní přehlídky nebo děti z dětských domovů. Nezisková organizace Business and Professional Women – (letošní ročník) totiž podporuje Nadační fond Plaváček, který pomáhá nadaným a talentovaným dětem z dětských domovů. Zajímavá je také podpora nového projektu Charitky. Celou akci bude moderovat Iva Lecká.
Od 14 hodin budou také moci účastnice, které se prokážou symbolem akce – červenou taškou, využít 26% slevy, které nabídnou vybrané obchody v Domě módy. Červené tašky s dárky uvnitř jsou připraveny zdarma pro prvních pět tisíc účastnic. Na závěr programu proběhne za zvuků desítek bubnů zápis do Guinessovy knihy rekordů v největším počtu žen s červenými taškami.

Mgr. Tereza Melišová
PR Manager
Business & Professional Women – Asociace úspěšných žen
email: tereza.melisova@bpwcr.cz
telefon: 774 996 628
www.bpwcr.cz, www.equalpayday.cz

Populární články

Související články

KulturaTipy DÁMY

Nechcete být na Valentýna sami? Seznamte se v divadle!

Pro všechny, kteří nechtějí být na Valentýna sami, chystají Městská divadla pražská...

Tipy DÁMY

Kdo poslouchá, nezlobí

Zaposlouchat se s dětmi do krásných příběhů, kde dobro vítězí nad zlem...

CestováníTipy DÁMY

Na Festival čokolády!

Muzea čokolády nejsou až zas tak nic mimořádného, chlubí se jimi řada...

CestováníTipy DÁMY

Ve znamení Svatomartinského

V současné době končí velkolepá obnova nejrozsáhlejšího barokního komplexu v Čechách u Dvora Králové....