Úvod Lifestyle Bydlení Vychutnejte si stín
BydleníMódaTipy DÁMY

Vychutnejte si stín

33

Potřebujete zastínit svoji terasu před poledním sluncem, udělat z rozpálené zimní zahrady místo příjemného odpočinku anebo uvažujete o kvalitním zatemnění pro chvíle spánku? Jindy zase potřebujete vytvořit v bytě či firmě více soukromí. Zde je náš tip – markýzy, pergoly, žaluzie, rolety a závěsy.
Všechny tyto věci vyrábí česká firma PLAS ve spolupráci se švýcarskou firmou STOBAG AG. Letos slaví 23. výročí na trhu. Jak jsme si všimli, majitelé Plasovi kladou důraz na kvalitu výrobků, služeb a servisu. „Kromě toho dbáme na to, aby odbornost našich techniků i ostatních zaměstnanců byla na nejvyšší úrovni. Zájemcům poskytujeme kompletní servis od poradenství, zaměření, zpracování vizualizace až po projekty a závěrečnou montáž. Někdy ale pomáháme i při jednání s úřady a památkáři.“ No, to už stojí za zamyšlení. Stejně jako každý dům, terasa či zahrada jsou jedinečné, také každý interiér je jiný. Proto se požadavky na zastínění řeší mnohdy komplexně. Tedy i se závěsy a jiným zastíněním v interiéru, jako jsou moderní žaluzie, nádherné římské rolety, elegantní japonské látkové stěny, decentní plisé či praktická zastínění střešních oken.

S francouzským šarmem

Zabránit dotěrnému sluníčku můžete pomocí luxusních textilií věhlasné francouzské firmy Dickson. Kvalita těchto „inteligentních“ látek, které se vyrábějí poblíž města Lille v široké paletě barevností i vzorů, dosahuje v oblasti technického textilu vrcholu. Z těchto materiálů si můžete pořídit závěsy, rolety, přehozy i čalounění křesel, sedacích souprav a polštářů. Dickson navíc vyrábí textilie v jednotlivých sériích tak, aby k sobě navzájem ladily. Jednotlivé části kolekcí je proto možné výborně kombinovat, a interiérovým návrhářům tak dávají možnost vytvořit harmonický prostor.

Látka, která nehoří

Díky technologickému zpracování jsou textilní materiály z kolekce Indoor Contract Fabrics velmi rezistentní vůči vysokým teplotám a odolávají ohni při případných požárech. Tyto látky byly speciálně navržené pro interiéry domů, bytů a hotelů. Přes své působivé technické vlastnosti je kolekce textilií vysoce elegantní, plná bohaté textury a francouzského šarmu. Typově kolekce obsahuje látky tkané různými způsoby o různé síle, od těch nejtenčích jako závoj pro nevěstu až po těžké materiály vhodné na výrobu závěsů pro zatemnění.
Kolekce látek Indoor Contract Fabrics, které najdete u Plasových, byly inspirovány pulzujícími čtvrtěmi světových metropolí. Vibrující barevné odstíny včetně růžové, fialové, oranžové i hráškově zelené přináší část kolekce nazvaná podle čtvrti Prado v Madridu. Široký dvojbarevný proužek v osmi různých odstínech se skrývá pod jménem newyorské čtvrti Tribeca. Žakárové tkaniny s vertikálními proužky, které jsou ve skutečnosti vytvořené z malých lístků, se jmenují po čtvrti Kowloon v Hongkongu. Jiný typ tkaní a barev pak přinášejí části kolekce pojmenované po pařížské čtvrti Saint-Germain, římské Navoně či Soho v Londýně. Inspirujte se na www.plas.cz

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

MódaSpolečnostTéma dne

Maestro Žorž Rovalis v Praze

Holiči a kadeřníci, vizážisté, filmaři a především ženy a dívky, toužící státi...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...