Úvod Lifestyle Gurmán Sklenka s kozím sýrem a křupavou šunkou
GurmánLifestyle

Sklenka s kozím sýrem a křupavou šunkou

9

File6Vyzkoušejte recept opravdových gurmánů. Ingredience: kozí sýr Robiola di capra, prosciutto di San Daniele.
Postup:
Kozí sýr Robiola di capra nakrájíme na menší kousky tak, aby se daly servírovat do skleničky. Prosciutto San Daniele upečeme v troubě rozehřáté na 180 °C dokřupava, ale během pečení dáváme pozor, aby se šunka nevysušila. Šunku a sýr postupně vrstvíme do sklenky tak, aby jako poslední zůstala šunka. A jaké víno?

Barolo Ravera 2010 Magnum 1,5l limitovaní edice Elvio Cogno
Vinařství Elvio Cogno sídlí ve vesnici Novello, nedaleko slavného Barola, a ztělesňuje vše, co si lze představit pod odrůdou Nebbiolo. Barolo znamenitého ročníku 2010 se urodilo na výjimečně položeném vinohradu Ravera, v nadmořské výšce 380 m n. m., a jen tato limitovaná edice pochází z jeho nejstarší, přes 70 let staré viniční trati. Víno zrálo 90 dnů na kvasinkách, až 30 měsíců ve velkých sudech z dubu letního slavonského a poté ještě 12 měsíců v láhvi. Limitovaná edice 120 ks v provedení magnum, s obrazem Pavla Roučky na etiketě, je k dostání exkluzivně v obchodech Wine Food Market.

Populární články

Kategorie

Rubriky

Související články

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka základních receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánUměníVýstavy

Za dobrým vínem a…

… výborným výtvarným uměním zve požitkáře všeho druhu známá pražská vinárna U...

CestováníFilmyGurmánSpolečnost

Bobule konečně vyrazily do světa

Lépe řečeno do našich kin. Dlouho čekávaná premiéra závěrečného dílu úsměvné filmové...

Gurmán

Významný vinařský svátek

Gastrosoutěží, zaměřených na nápoj bohů, domácích i zahraničních, je spousta. Zadáním jsou...