Vyzkoušejte recept opravdových gurmánů. Ingredience: kozí sýr Robiola di capra, prosciutto di San Daniele.
Postup:
Kozí sýr Robiola di capra nakrájíme na menší kousky tak, aby se daly servírovat do skleničky. Prosciutto San Daniele upečeme v troubě rozehřáté na 180 °C dokřupava, ale během pečení dáváme pozor, aby se šunka nevysušila. Šunku a sýr postupně vrstvíme do sklenky tak, aby jako poslední zůstala šunka. A jaké víno?
Barolo Ravera 2010 Magnum 1,5l limitovaní edice Elvio Cogno
Vinařství Elvio Cogno sídlí ve vesnici Novello, nedaleko slavného Barola, a ztělesňuje vše, co si lze představit pod odrůdou Nebbiolo. Barolo znamenitého ročníku 2010 se urodilo na výjimečně položeném vinohradu Ravera, v nadmořské výšce 380 m n. m., a jen tato limitovaná edice pochází z jeho nejstarší, přes 70 let staré viniční trati. Víno zrálo 90 dnů na kvasinkách, až 30 měsíců ve velkých sudech z dubu letního slavonského a poté ještě 12 měsíců v láhvi. Limitovaná edice 120 ks v provedení magnum, s obrazem Pavla Roučky na etiketě, je k dostání exkluzivně v obchodech Wine Food Market.