Úvod Luxus Šperky Jak vylepšit outfit pomocí šperků
Šperky

Jak vylepšit outfit pomocí šperků

31

Co kdybychom vám řekli, že vytvořit super outfit může díky šperkům skutečně každý? Není to totiž vůbec tak náročné, jak se může zdát. Není tajemstvím, že šperky ženy často využívají jako strategické zbraně, které jim mohou pomoci dosáhnout jejich cílů. A neplatí to jenom v pracovním prostředí. A jak tedy dosáhnout takového efektu, kterým se můžete svým cílům výrazně přiblížit? Stačí se držet pár osvědčených rad a vybrat správné šperky. Možností máte nespočetně, důležité je ale vědět, které šperky se vám budou dobře kombinovat. Pojďte se s námi podívat na pět základních tipů a triků.

Ani o jeden šperk navíc nebo míň
Jak říkala Coco Chanel:,,Před odchodem z domu by se každá dáma měla zastavit, podívat se do zrcadla a sundat si jeden kus šperku.” Je to neocenitelná rada, která bude platit vždy. Zároveň ale doporučujeme zvážit i to, jestli není náhodou naopak potřeba nějaký šperk přidat. Příliš mnoho šperků nebo naopak jejich nedostatek jsou bohužel těmi nejčastějšími chybami, kterých se dámy dopouštějí.

V souladu s vaší postavou

Klíčem k úspěchu je umět odhadnout, kam se zaměří pozornost člověka, když vás v daném outfitu uvidí poprvé. Pokud šperky a outfit sladíte dobře, pozornost bude stále upřena na vás a doplňky budou celkový dojem jen dotvářet. Pokud ne, všechny oči spočinou například na velkých zlatých náušnicích, které tak ukradnou veškerou pozornost, která měla původně směřovat vám. Proto vybírejte takové šperky, které se tvarem a velikostí hodí k rysům vaší tváře a k vaší postavě. Tomuto bodu věnujte speciální pozornost, pokud máte schůzku s klientem nebo se chystáte přednášet před publikem. Chcete přeci, aby pozornost patřila vašemu projevu, nikoli vašim šperkům.

Vhodný výběr barev

Dbejte na to, abyste vždy vybraly šperky, které barvami ladí nejenom mezi sebou, ale hodí se barevně k vašemu outfitu i k tónu vaší pleti. Na výběr máte z různých variant vzácných kovů, od stříbra přes žluté zlato až po módní růžové odstíny zlata. Ačkoli si většina žen vybírá klasické stříbrné šperky, nejlépe vypadají na ženách hřejivé odstíny zlata.

Vhodné pro danou příležitost

Žijeme sice v době, kdy si i v oblečení můžeme dovolit takřka cokoli, ne všechny šperky se ovšem hodí ke všem příležitostem. Na rozdíl od snubních nebo zásnubních prstenů, které si můžete vzít skutečně kamkoli, u speciálních příležitostí nechte některé typy šperků raději doma. To platí třeba pro lacinější bižuterii, která není vhodnou volbou na pracovní schůzku nebo významné slavnostní okamžiky. Nemusíte se bát odvážnějších kombinací, v dnešní době se běžně kombinují různé druhy kovů a rozličné styly. Vše by ale mělo být děláno s rozmyslem a výsledek by pořád měl tvořit jeden ladící celek.

Nadčasové a univerzální

I šperkařský průmysl jednou za čas uchvátí výrazný módní trend, který se ovšem mnohdy nejenom těžko kombinuje, ale jakmile vyjde z módy, pravděpodobně jej už nikdy neunosíte. Bude prostě out a objevit se s ním ve společnosti bude chtít velkou odvahu. Proto raději volte šperky, které jsou svým designem nadčasové a odolávají módním vlnám. Takové šperky se také skvěle kombinují mezi sebou, takže o výbavu šperků máte postaráno. Vždy, než se rozhodnete pro koupi nového šperku, dobře si rozmyslete to, k jakým oufitům ho pak budete moci nosit.

Populární články

Související články

AmbasadořiŠperky

Natálie tančí s Kubistik

Romantickému vzezření šperků, na které jsme povětšinou zvyklí, se vymyká kolekce Kubistik...

KnihyŠperky

Granatus Bohemicus: Co vše bychom měli vědět o českých granátech

Řeč je o nerostech, jedinečných červených kamenech, které patří mezi nejstarší známé...

NákupyŠperky

Kampaň značky Tous s Emmou Roberts je tu!

Slavnostní období se blíží a všichni hledají ten perfektní dárek. Tous to...

LuxusŠperky

Chanel představuje novou kolekci šperků COCO CRUSH

Kolekce, v níž najdeme jednoduché prsteny a náramky, je inspirování pro Chanel...