Úvod Knihy Kniha ZOH Pchjongčchang 2018 je na pultech!
KnihySport

Kniha ZOH Pchjongčchang 2018 je na pultech!

17

Souhrn olympijských událostí na jednom místě. Taková je kniha PCHJONGČCHANG 2018, kterou ve čtvrtek 1. března v prostorách Michnova paláce v Praze slavnostně pokřtil Český olympijský výbor. Knihu vydává ČOV spolu s nakladatelstvím Mladá fronta a obsahuje fotografie Herberta Slavíka i Pavla Lebedy, fejetony Viliama Bucherta a doprovodné texty Michala Svobody.

Prebal.indd„V minulých letech bývala kniha hodně faktografická, ale trochu jsme od toho upustili, protože výsledky a zpravodajství si mohou fanoušci najít na internetu. Nabízíme jim přidanou hodnotu v tom, že fotografie a fejetony vtáhnou čtenáře do děje a přinesou mu pravou atmosféru Her. V tom je kniha unikátní,“ řekl Jiří Kejval. Knihu křtili i čeští sportovci bobista Dominik Dvořák a snowboardcrossařka Vendula Hopjáková, kteří se olympiády v Pchjogčchangu zúčastnili.

Kniha fotografií a fejetonů

V knize je více než 400 fotografií, o fejetony se poprvé postaral redaktor Reflexu Viliam Buchert, jenž se dění v Asii věnuje. „Úplně jsem se vypsal, bylo to náročné. Věřím, že se kniha bude čtenářům líbit,“ uvedl.„Olympiáda je vždy specifická, sportů je během jednoho dne mnoho. Fotek nafotíme za den tisíce a pak se z nich vybírá,“ doplnil Slavík. „Já jsem si užil focení na biatlonu v obrovském mrazu, jaký jsem ještě nezažil. Musel jsem fotit v tlustých rukavicích na snowboard a stejně mi byla zima,“ usmíval se Lebeda.

min (3) min (2) min (1)

Populární články

Související články

KnihyTéma dne

Potlesk pro Antonína Kalinu

V roce 2013 vydalo pražské nakladatelství Rybka Publishers unikátní knihu televizního reportéra, badatele,...

Knihy

Odborník žasne a laik se diví

A to při čtení nové knihy známého publicisty a odborníka na mediální...

KnihyTéma dne

Produkce takříkajíc samizdatová…

… to je hlavní náplní úspěšného slovenského nakladatelství TORDEN, jehož motto zní:...

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka snadných receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...