Úvod Knihy Umělecké oko Louise Vuittona
KnihyNávrháři

Umělecké oko Louise Vuittona

29

19Louis Vuitton, značka, která je synonymem umění cestování již od svého založení v roce 1854, rozšiřuje svoji edici fotografických publikací Fashion Eye o pět nových titulů.

Iran_Back

Letos na podzim nás pět fotografů zve k objevování nových horizontů: CRETTO DI BURRI objektivem OLIVIERA TOSCANIHO , IRÁN objektivem HARLEY WEIR, GENEVA objektivem  PAULA ROUSTEAU, HEDVÁBNÁ STEZKA objektivem KISHINA SHINOYAMY A BALI objektivem QUENTINA DE BRIEY. Stejně jako v případě již vydaných svazků této edice, každá kniha je zasvěcena jednomu městu, regionu či zemi, a představena očima módního fotografa.

Bali_BackVe zcela jiném stylu, než jsou jeho provokativní reklamní kampaně, kontroverzní fotograf Oliviero Toscani navštívil monumentální landartové dílo Alberta Burriho, které okupuje část rozvalin města Gibellina na Sicílii. Tato majestátní instalace je transformována objektivem Toscaniho do podoby, v jaké ji nikdo zatím neviděl. Harley Weir, fotografka narozená v Londýně, si odskočila od nablýskaných stránek módních editoriálů do Persie, regionu bohatého na historii a jen lehce poznamenaného realitou  moderní doby. Paul Rousteau, francouzský fotograf z generace současných třicátníků, se nechal inspirovat třpytivou hladinou Ženevského jezera. Kishin Shinoyama si užívá luxusu času – Hedvábnou stezku procestoval již v osmdesátých letech. Na této cestě, která vede po tenké hranici mezi civilizacemi, objevoval nové pohledy a zažíval nečekaná setkání. Quentin de Briey se věnuje svým objektivem každodennímu životu na Bali a přilehlých ostrovech, daleko od reality luxusních resortů a turistických center.

Cretto_Back

Každý z titulů nabízí originální pohled – na městská panoramata, přírodní krajinu, život místních obyvatel i zamyšlené, kontemplativní snímky na barevném či černobílém médiu. V každé knize této edice čtenář nalezne výběr velkoformátových fotografií, biografii autora, rozhovor s autorem fotografií a kritickou esej. Edice Fashion Eye navazuje unikátní dialog mezi novou generací fotografů i zavedenými legendami módní fotografie; staví do kontrastu moderní kreativitu a zřídka-publikované poklady z archivů. Celá edice funguje jako reference různých fotografických přístupů a estetických pojetí.

Silk_Back

Fashion Eye, nejnovější cyklus v rámci Louis Vuitton Editions nabízí fotografické cestopisné publikace z vydavatelské produkce luxusní značky. Po cestovních průvodcích City Guide, které jsou netradičně pojaty a vyznačují se originalitou, a edicí Travel Book, která je jakýmsi cestovním deníkem umělce, cestopisné fotopublikace vyplňují mezeru fotografiemi od legend módní fotografie i nových talentů v této branži. Obsah – ať již nový nebo archivní – přináší neotřelý pohled na velkoměsta, vzdálené horizonty i snové destinace.

Geneva_Back

 

Populární články

Související články

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

KnihyUmění

Za psacím stolem s Karlem Sýsem

Jmenovaný umělec, se kterým jsme před krátkým časem hovořili, patří mezi nejlepší...

Knihy

Do jaké míry známe slovenskou historii?

Toť kardinální otázka, tykající se především našich spoluobčanů. Od listopadu devětaosmdesát minulého...

Knihy

Pouze pro silné nervy!

Jsou či nejsou? Toť otázka. Lidé mají pověrčivost v krvi. Od náboženských blouznivců...