Úvod Knihy Jaký bude rok jednadvacet?
Knihy

Jaký bude rok jednadvacet?

29

Tak na to nám odpoví dvě poslední knihy Olgy Krumlovské horoskopů na letošek. Oba svazky vydalo nakladatelství Česká citadela. Prvním z nich jsou klasické horoskopy na rok 2021, druhá, těmito řádky představovaná kniha, má v podtitulku uvedeno: Rok bílého buvola. Proč je nasnadě – známá astroložka a spisovatelka PhDr. Olga Krumlovská pro své čtenáře totiž tentokrát připravila jedinečnou knihu orientálních předpovědí.

Na více jak třech stech stranách zajímavé knihy nás Krumlovská především seznamuje jak s historií orientální astrologie, tak i zásad, jak se liší od evropské. Důležitá je tabulka znamení, bez níž bychom se v následujících stránkách jen těžko orientovali. Díky ní se pak snadno vyznáme v živlech, které se podepisují na naší fyzické i duševní podstatě. Velmi důležitá je jak v evropské, tak i orientální astrologii informace o hodině našeho narození. A pak již se můžeme začíst do předpovědí na rok 2021.IMG_3051

Vlády se ujal Buvol

Olga Krumlovská se s daným úkolem, představit jiné horoskopy, než nám nabízí astrologie evropská, zhostila na jedničku. Je to dáno jak jejím celoživotním zájem o astrologii, tak i profesionalitou, kterou tato publicistka danému tématu věnuje. Skvěle se v něm orientuje, což ostatně svědčí dlouhá řada knih, které dosud vydala. Orientální horoskopy, které pro nás Krumlovská připravila, nám neříkají pouze charakteristiku roku, který prožíváme. Dělí nás do mnoha skupin a vypovídají, jaké štěstí nebo problémy nás letos budou provázet.
Roku 2021 se tedy ujal Buvol. V této souvislosti je třeba připomenout, že orientální astrologie pracuje s pěti živly, které mají co říci do charakteristiky daného roku. Letos zesílí živel kov, který bývá nejčastěji spojován s bílou barvou. Můžeme tedy řídi, že nás čeká rok Bílého neboli kovového Buvola. A ten bude ovlivňovat naše znamení, v němž jsme se podle této astrologie narodili. V představované knize se ale dočteme mnohem více. Například také to, že shora již zmíněná hodina narození hraje v orientální astrologii roli důležitou roli, vždyť každý z nás je kombinací dvou zvířat – a tak může být v roce psa někdo kupříkladu namíchaný s Krysou, pokud se narodil kolem půlnoci, jiný s Opicí, pokud je jeho hodina narození kolem třetí odpoledne apod.
Dosti však slov, otázka zní jasně: Jaký rok 2021 nás podle astrologie orientální čeká? Odpověď takříkajíc na tělo si musí každý z čtenářů v knize Orientální horoskopy 2021 nalistovat již sám…

Více na: www.ceskacitadela.cz

Ivan Černý
Foto archiv

Populární články

Související články

KnihySport

Černí andělé jsou holky!

Legendární dámský házenkářský klub Baník Most oslavil před krátkým časem 70 let...

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

KnihyUmění

Za psacím stolem s Karlem Sýsem

Jmenovaný umělec, se kterým jsme před krátkým časem hovořili, patří mezi nejlepší...

Knihy

Do jaké míry známe slovenskou historii?

Toť kardinální otázka, tykající se především našich spoluobčanů. Od listopadu devětaosmdesát minulého...