Úvod Luxus Hodinky Pouzdro z kávových kapslí
Hodinky

Pouzdro z kávových kapslí

82

Kávě, tomu božskému nápoji, holduje většina z nás. To je na místě přiznat. Zda se najde také tolik vášnivých fandů Hublotu Big Bang Unico Nespresso Origin, toť otázka. Ono totiž zelené pouzdro o průměru 42 mm je z hliníkových kapslí kávy Nespresso, konkrétně Master Origins Peru Organic, které se odlišuje od jiných svojí zelenou barvou.

Jde o mimořádně zajímavou spolupráci dvojice švýcarských společností: hodinářské –  Hublot a potravinářské – Nespresso. Řeknete si, jistě, ekologie dnes letí, takže přimíchat k materiálu pouzdra, Eco-Titaniumu (recyklovaný titan) 28 % recyklovaného hliníku z kapslí kávy Nespesso není až takový počin. Jenže Hublot vzal vše vážně a celý rok vývojových prací padl na to, aby nezůstalo jen u tohoto „eco“ gesta. Ve výsledku se jedná se o hodinky, které mají tři světová prvenství.

Jak jsme už uvedli, Big Bang je vyrobený z recyklovaného titanu a hliníku z kávových kapslí Nespresso. A dále. Pryžový tah obsahuje 4,1 % recyklované kávové sedliny z kapslí Nespresso a 8,2 % recyklovaného bílého kaučuku. Do třetice: tah na suchý zip je vyrobený z SCafé, látky obsahující 5 % recyklované kávové sedliny a 95 % recyklovaného polyesteru. Celkem je pak na tyto „kávové“ hodinky použito sedm různých materiálů.

Dokonce i dřevěný box, který bude do budoucna používán pro všechny kolekce, má svá tajemství a nabízí kouzlo recyklace. Hublot Greenbox je vytvořen z dubu, a to včetně jeho pantů, je vyřezán z převážně masivního, „dohledatelného“ dřeva a dovezen z blízké vzdálenosti. Je navržen tak, aby byl opakovaně použitelný, přičemž 98 % jeho obsahu je z ekologických a recyklovaných komponentů. Z recyklovaných tkanin, plastových přízí a PET, stejně jako používá recyklovaný papír a lepenku, které jsou označeny eko značkou. Box je zdobený logy obou značek, připevněných k povrchu pomocí kávové sedliny.

Použitý vlastní strojek je HUB 1280, tedy s rezervou chodu 72 h a frekvencí 28 800 polokmitů/h.

Vskutku poctivý eco přístup, to si zaslouží pochvalu. Ještě kdyby se za kus z limitované edice 500 kusů dalo oněch 24 100 euro zaplatit „recyklovanými“ bankovkami.

Foto: Hublot

Hublot

Big Bang Unico Nespresso Origin

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: průměr 42 mm, výška 14,5 mm, recyklovaný titan a hliník

Kalibr: HUB 1280, 354 dílů

Frekvence: 28 800 polokmitů/h

Rezerva chodu: 72 h

Kamenů: 43

Voděodolnost: 100 m

Edice: 500 ks

Cena: 24 100 euro

Populární články

Související články

HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat...

HodinkyLuxusSpolečnost

Značka HUBLOT uspořádala slavnostní večer Hublot Sapphire Night

Švýcarská hodinářská značka Hublot uspořádala pro své přátelé a významné klienty slavnostní večer...

HodinkyLuxusŠperky

Ella Balinska, Nová ambasadorka Panthère de Cartier

Odhodlaná a svobodomyslná herečka Ella Balinska se připojuje ke klanu silných žen...

HodinkyLuxus

Čas je nad zlato

Serpenti Seduttori je triumfem odváženého designu inspirovaného „zlatými“ okamžiky v životě ženy. Je...