Úvod Luxus Hodinky Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října
HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

44
I letos budou osobnosti 21. 10. stříhat pásku, aby otevřeli SEW 2023

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat snubní prsten a manžetové knoflíčky. I ty můžou mít symboly hodinek, například  strojek nebo ručky.

Hodinky jsou totiž prestižní záležitostí vysokých manažerů, ředitelů, movitých lidí, sběratelů a hlavně fandů, přestože nám čas ukazují mobilní telefony.

Ti, kdo je milují, rádi se na ně dívají, libují si v rozmanitých komplikacích hodinářských strojků, poslouchají se zatajeným dechem jejich tikot či odbíjení, mají po roce zase příležitost vidět na vlastní oči a také si „osahat“ ty nejnovější modely vystavujících hodinářských značek na pražském Žofíně 20.-21. října. 

Výstava, na jejíž začátku jsme byli i my dva a dali jsme výstavě i její název, Salon Exceptional Watches (SEW), poprvé otevřela svoje brány v Brně. Po několik ročnících se přesunula do Prahy a rovnou do Paláce Žofín. Její prestiž posílily odborné přednášky, které připravuje šéfredaktor online blogu-magazínu www.timeforum.cz, Mgr. Igor Sirota. Mezi přednášejícími jsou tradičně hodinářští odborníci, jako Ing. Libor Hovorka  a Ing. Jaromír Ondráček, pedagog hodinářské školy v Jihlavě, a také šéfredaktor www.timeforum.cz Mgr. Igor Sirota, který naváže na loňskou přednášku a zamyslí se nad tím, jak vznikající ceny časomír, kam směřují, a zda se ještě vyplatí do nich investovat, a také do kterých. Prozradí i své tajné typy.

Dále v přednáškovém sále uslyšíte zástupce Prim Manufacture 1949, dozvíte se zajímavé informace o značce Milus či Behrens.

Z vystavujících značek českou scénu zastoupí kromě jiného: Prim Manufacture 1949, nezávislý hodinář Ondřej Berkus, dvojice Prokop & Brož a také firma Robot. Za tak „trochu“ českého můžeme považovat i švýcarského producenta Czapek Geneve.

Vedle domácích, půjde o značky švýcarské, japonské, německé, francouzské, čínské, kubánské, britské …

Opravdu je na co se těšit. A pozor, všichni návštěvnící výstavy mají právo vybrat hlasováním ty hodinky, které obdrží cenu „nej“ časomíry výstavy SEW 2023. Takže i vy se budete svou účastí spolupodílet na úspěchu letošní hodinářské výstavy. Budeme se těšit jak ve výstavním sále, tak v přednáškovém.

 Pokud se zajímáte o hodinky a případně o investice do hodinek, poslechněte si podcast šéfredaktora www.timeforum.cz Mgr. Igora Siroty, jak na to. Velmi podrobně zde mluví o  alternativních investicích v této oblasti, uvádí příklady i současnou situaci na trhu:

https://financecz.podbean.com/e/hodinky-jako-investice-kdy-koupit-rolexky-a-kdy-jit-radeji-za-ceskym-hodinarem/

Foto: SEW a Janka Sirotová

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...

Kultura

Haló, paní Bohunko…

Populární pražská AA-gallery výtvarného umění v Domě u Černohorských na Újezdě je...

Kultura

Beyond Vibrations – neobyčejný balet Národního divadla

Máte rádi balet? Chodíte často do divadla? Máte nyní neobyčejnou možnost vidět...