Společnost Orrero Litovel, největší sýrárna v České republice, dále rozšiřuje svou přítomnost na českém trhu. V pořadí již dvanáctá pobočka sítě prodejen La Formaggeria Gran Moravia zahajuje svůj provoz v Praze v nově otevřené obchodní pasáži komplexu Florentinum.
Hlavní myšlenkou konceptu La Formaggeria Gran Moravia je nabídnout zákazníkům vysoce kvalitní a zároveň cenově dostupné produkty formou přímého prodeje, neboť mléčné produkty ihned putují od výrobce z Litovle do prodejen.
V nabídce prodejen “ La Formaggeria Gran Moravia“ najdete všechny sýry ze skupiny Brazzale, jako jsou Gran Moravia, Verena, Provolone, vedle dalších nejlepších italských sýrů jako Mozzarela, Asiago, Grana Padano, Gorgonzola, Pecorino, Taleggio nebo Parmiggiano Reggiano a všechny další ingredience italské kuchyně jako italská vína, těstoviny, uzeniny, sušená rajčata a další lahůdky. Atraktivní součástí nabídky je řada mléčných výrobků „Čerstvé z naší sýrárny”. Je to skupina čerstvých výrobků vlastní výroby, které každý den dodává samostatné oddělení moravské sýrárny přímo do speciálně pro ně určené lednice. Výrobky jako ricotta, mozzarella, giuncata, caciotta, vážené čerstvé máslo, mléko, jogurty a ochucená syrovátka představují v České republice opravdu jedinečnou nabídku. Zákazníci si tak mohou dopřát tyto čerstvé produkty již druhý den od výroby. Skutečnými prodejními hity stále zůstávají sýr Gran Moravia a čerstvé máslo, obojí čerstvě porcované přímo v prodejně.
Sýrárna v hanácké Litovli patří do skupiny Brazzale. V Litovli se tak skloubila kvalitní italská technologie, moderní pojetí sýrařské tradice a unikátní chuť s kvalitou moravského chovatelství a s fortelem tuzemských sýrařů. Pátý největší zpracovatel mléka v ČR, společnost Orrero, zaměstnává 280 zaměstnanců a je významným exportérem (až 95 % produkce sýrů je vyváženo). „To představuje téměř 30 % z celkového exportu sýrů z České republiky,“ říká Jiří Nikl, ředitel společnosti.
Sýr Gran Moravia, který je nejvýznamnějším produktem společnosti, byl poprvé představen roku 2003 v Kolíně nad Rýnem a ve stejném roce byl oceněn národní značkou kvality KLASA. Mimo to získal také několik mezinárodních ocenění. Receptura sýru vychází z italské tradice, zároveň se v něm odráží výrazný moravský charakter. Je také prvním sýrem na světě, který má vypočtenou svoji vodní stopu, jež udává, jaké množství vody se spotřebuje v celém výrobním procesu od prvotního zpracování surovin po hotový produkt.