Úvod Lifestyle Gurmán Recept od kuchaře roku Patrika Bečváře
Gurmán

Recept od kuchaře roku Patrika Bečváře

10

Remoska_recept_3Patrik Bečvář působí od ledna 2015 jako šéfkuchař pražského Hotelu Selský Dvůr. Jeho předchozím působištěm byla restaurace Zlatá Praha v Hotelu InterContinental, kde působil také jako šéfkuchař. Během své kariéry byl i na pracovní stáži v Itálii. Měl také možnost připravovat pokrmy pro amerického prezidenta George Bushe na Pražském hradě a Baracka Obamu na Americké ambasádě. Patrik je držitelem mnoha ocenění, mezi jinými zvítězil v soutěži Kuchař roku 2013/2014, je absolutním vítězem v Gastro Hradec 2011 či nositelem prvního místa v Gurmet team Challenge 2012. Na Patrikových specialitách si pochutnával český hokejový reprezentační tým v čele s Jaromírem Jágrem.
Pokud chcete pohostit své nejbližší na té nejvyšší úrovni, vyzkoušejte následující „remoskový“ recept Patrika Bečváře…

Kuřecí stehna pečená v Remosce s mini brambůrkami, cherry rajčaty aRemoska_recept_6 česnekem

Ingredience (na 5 porcí):
5 kuřecích stehen
1 palička česneku
120 g cibule
500 g cherry rajčat
1 kg brambor Grenaille
30 g soli
1 g pepře
10 g tymiánu
150 g másla

Remoska_recept_7Postup:
Kuřecí stehna nejprve okořeníme solí a pepřem. Následně je vložíme do Remosky. Cibuli nakrájíme nahrubo, brambory rozpůlíme a neoloupaný česnek rovněž rozdělíme na poloviny. Všechny ingredience vložíme do Remosky. Následně přidáme zbylé suroviny – tymián, máslo a cherry rajčata. Kuře pečeme přibližně 45 minut.Remoska_recept_10
A jak si taková kuchařská ikona oblíbí českou Remosku? „Remosku znám již dlouho,
z babiččiny kuchyně. Nadchla mě svou jednoduchou konstrukcí, která umožňuje připravit pokrmy bez jakýchkoliv kompromisů na chuti či ztrát výživových hodnot“, říká Patrik Bečvář. „Snadno se navíc obsluhuje, má nízkou spotřebu a dobře se udržuje. Je to prostě ideální pomocník do kuchyně“, dodává.

Populární články

Kategorie

Rubriky

Související články

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka základních receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánUměníVýstavy

Za dobrým vínem a…

… výborným výtvarným uměním zve požitkáře všeho druhu známá pražská vinárna U...

CestováníFilmyGurmánSpolečnost

Bobule konečně vyrazily do světa

Lépe řečeno do našich kin. Dlouho čekávaná premiéra závěrečného dílu úsměvné filmové...

Gurmán

Významný vinařský svátek

Gastrosoutěží, zaměřených na nápoj bohů, domácích i zahraničních, je spousta. Zadáním jsou...