Úvod Luxus Hodinky Časopis Hodinky & Šperky na Výstavě Hodiny a klenoty
HodinkyHodinky & ŠperkyVýstavy

Časopis Hodinky & Šperky na Výstavě Hodiny a klenoty

27

Jediný hodinářský časopis, který měl stánek na právě skončené výstavě Hodiny a Klenoty (13. až 15. září 2018) byla naše redakce Hodinky & Šperky. Nechtěli jsme si nechat ujít možnost dát šanci našim čtenářům setkat s redakčním kolektivem, popovídat si o hodinkách, koupit si starší čísla našeho časopisu, která některým našim čtenářům chybí, stejně jako předplatit si ta budoucí.

Jsme rádi, že jsme se sešli s fandy hodinek na již 27. ročníku této mezinárodní výstavy, které jsme pravidelnými účastníky. Jistě, byla, pokud jde o časomíry, poměrně hodně skromná. Což ale nic nemění na tom, že každé setkání s časomírami za to stojí.

c 10

Takže kdo přišel, viděl hned několik novinek. Lákadlem rozhodně byl například jediný kus automobilu Lotus a k němu od pražské hodinářské značky Prokop & Brož vyrobená časomíra. Mezi novinky této dvojice patří modely s retrográdními ukazateli Regutron nebo Treos, stejně jako klasický model Nobles 4 s mimostřednou sekundovou ručkou na pozici 4-5.

c 7

Sousedy“ byla společnost Elton hodinářská, která představila nový model Republika, na jehož designu se podíleli návrháři ze studia Olgoj Chorchoj a Marvil. Pro příznivce sportovních hodinek byl lákadlem Orlík 2018 s černým povlakem pouzdra.

c 8

Nepřehlédnutelný byl také stánek 4PM s řadou značek. Dominoval jim švédský Kronaby. Prezentovaly jak samotné smart watch hodinky s ručkovým zobrazením funkcí, tak i náš časopis, kde jsme zveřejnili reportáž z návštěvy této přitažlivé značky v její centrále ve Skandinávii.

c 6

Čtveřice vystavovatelů ve společném stánku prezentovala celou plejádu hodinářských značek jako: švýcarské Armin Strom a Vulcain, francouzský MAT, německý Lehmann, slovenský Biatec, švýcarský Epos nebo Xemex a další. Pražský Diax navázal hlubší spolupráci s německou značkou Dugena a představil obsáhlou nabídku tohoto tradičního producenta. Například klasické modely se strojky Unitas. Naopak ryze sportovní, letecké byly od značky AVI 8.

c 8

Náš stánek také přivítal milé hosty, jako byl Vlastimil Harapes, ambasador značky Armin Strom. Stejně tak hodináře, jako Ondřej Berkus. S nímž jsme strávili pěkné chvíle nad jeho budoucím strojkem věčného kalendáře, který tvoří. Věří, že až přijde na další výstavu hodinářských značek – SEW Brno (19. a 20. října 2018), bude již mít hotové hodinky na zápěstí.

c 4

Na výstavě v Brně nebudeme chybět opět ani my, tedy redakce časopisu Hodinky & Šperky, protože jsme garanty doprovodného programu, včetně odborných přednášek. A je nač se těšit, bude jich opět zhruba desítka a nebude mezi nimi chybět tradičně trojice: Libor Hovorka, bývalý technický šéf hodinářské značky Elton hodinářská, Jaromír Ondráček, pedagog jediné hodinářské školy v Čechách a Igor Sirota, šéfredaktor našeho časopisu Hodinky & Šperky.

Budeme se těšit na další setkání s vámi – milovníky hodinek.

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

UměníVýstavy

Od října do října

O stejnojmenné výstavní šňůře přední české výtvarnice Bohunky Waageové jsme se společně...

UměníVýstavy

Od Pocty recyklovanému papíru až k Fejsovým snům

V červnu tohoto roku oslavil své pětaosmdesátiny malíř Vojtěch Kolařík. Tento malíř nezaměnitelného...

HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat...