Úvod Luxus Bvlgari oslavuje!
LuxusŠperky

Bvlgari oslavuje!

29
2019 je rokem, kdy Bvlgari oslavuje dvacáté výročí své ikonické kolekce B.zero1 inspirované Colosseem, nejvýznačnější římskou historickou památkou. V roce 1999 italská značka porušila pravidla šperkového designu a zachytila amfiteátr s jeho fluidní geometrií.
Značka Bvlgari je známá svým vizionářským přístupem k designu – jako první přišla s technikou, která umožnila „ovinout“ tradiční tubogas neboli plynovou trubku do nového typu spirály s dutým válcovitým průřezem. A výsledek? B.zero1, zcela nekonvenční designová kolekce, která, i přes svoji originalitu, osloví mnohé.
L1006947
Za dvacet let se prodalo na celém světě více než dva miliony prstenů B.zero1. Značka Bvlgari také vydala dvě limitované edice ve spolupráci s kreativními osobnostmi: sochařem Anishem Kapoorem a již zesnulou architektkou Zahou Hadid. I díky nim se z B.zero1 stala nesporná ikona moderního designu. Spirály různé šířky využívají inovativní materiály, například barevný mramor a keramiku- B.zero1 se neustále mění a mutuje do nových podob. Nyní B.zero1 slaví dvacet let a značka Bvlgari znovu uvádí na trh originální ikonický prsten – spirálu s pěti otočkami, který je zatím nejodvážnější iterací slavného B.zero1. Odvaha je hluboce zakořeněna ve stylu limitovaných edic B.zero1: Bořit pravidla, být smělý a originální – zkrátka B.zero1.
L1006921
Odvážná Bella Hadid ambasadorkou
 Stejně jako B.zero1 se i Bella Hadid v novém tisíciletí proslavila svým nebojácným životním přístupem. Bella Hadid nerespektuje pravidla a hranice. V nové kampani Bvlgari vidíme její nekompromisní odhodlanost, vlastnost, díky které se stala jednou z nejznámějších modelek světa, objektivem legendárního fotografa Maria Sorrentiho. Sorrenti Bellu vidí jako silnou, nespoutanou ženu bez bázně a hany – její osobnost je esencí kolekce B.zero1.
L1006921
Jubilejní kolekce 
Ikonická spirála B.zero1 začíná vždy proužkem zlata. Díky důmyslné technologii Bvlgari Tubogas jsou tvoří dlouhé tenké proužky spirálu bez jakýchkoliv spojů, na horním a dolním okraji upevněnou do plochých kroužků s logem BVLGARI BVLGARI. Charakteristické logo najdeme i na nových náramcích B.zero1, které jsou odlehčené konstrukce, aby se snadno nosily. Náramek dokonale přiléhá a jeho nový tenčí profil přímo vybízí k nošení několika najednou.
_DSC9185
Dvacáté narozeniny
U příležitosti svých dvacátých „narozenin“ se ikonický prsten představuje v ultimátní podobě pětivrstevné spirály z bílého zlata a třpytivém hávu z diamantového pavé. Pětivrstevný „jubilejní“ prsten se nabízí i v provedení ze žlutého zlata a bílého zlata bez diamantů – jako původní edice z roku  1999 – a historicky poprvé i také ve verzi z růžového zlata. Všechny čtyři varianty zdobí vyrytý nápis XX Anniversary. I díky tomu budou cennými sběratelskými kousky i nepřehlédnutelnými doplňky mimořádných, taktéž nepřehlédnutelných žen, které jsou stejně temperamentní jako Bvlgari.
_DSC9178
Nová verze legendárního šperku
Jednou takovou ženou byla i Zaha Hadid, progresivní architektka a zakladatelka nového a svébytného architektonického stylu. Značka Bvlgari se Zahou Hadid spolupracovala v roce 2017 na prstenu B.zero1 Design Legend, který nese charakteristické dynamické překřížené linie známé z budov navržených architektkou.  U příležitosti dvacátého jubilea B.zero1 uvádí Bvlgari na trh nové verze tohoto legendárního šperku. Všechny si ponechávají původní rámec B.zero1 Design Legend z růžového zlata, ale ten je u těchto nejnovějších verzí obohacen o vnitřní vrstvu z černé či bílé keramiky; každá materiálová kombinace se nabízí jako prsten a přívěšek. Kolekci završuje náramek z růžového zlata s černou keramikou a diamantovým pavé.
_DSC9164 _DSC9159 _DSC9135

Populární články

Související články

AmbasadořiŠperky

Natálie tančí s Kubistik

Romantickému vzezření šperků, na které jsme povětšinou zvyklí, se vymyká kolekce Kubistik...

KnihyŠperky

Granatus Bohemicus: Co vše bychom měli vědět o českých granátech

Řeč je o nerostech, jedinečných červených kamenech, které patří mezi nejstarší známé...

HodinkyLuxusSpolečnost

Značka HUBLOT uspořádala slavnostní večer Hublot Sapphire Night

Švýcarská hodinářská značka Hublot uspořádala pro své přátelé a významné klienty slavnostní večer...

NákupyŠperky

Kampaň značky Tous s Emmou Roberts je tu!

Slavnostní období se blíží a všichni hledají ten perfektní dárek. Tous to...