Úvod Lifestyle Gurmán Vyhrajte valentýnský balíček s čokoládovnou Carla
Gurmán

Vyhrajte valentýnský balíček s čokoládovnou Carla

32

shutterstock_209570146Láska, romantika, čokoláda, to vše spolu dokonale ladí. Pokud chcete také trochu toho sladkého pokušení k svátku všech zamilovaných, zapojte se do s námi do valentýnské soutěže. Ceny věnovala jediná ryze česká čokoládovna CARLA.
Možná jste netušili, že jen za jeden rok zkonzumují Češi 5,5 kg čokolády na hlavu, což je více než jedna tabulka tradiční 100g čokolády týdně pro každého. Podobné jsou na tom také obyvatelé USA nebo Austrálie. Čokoláda je prostě fenomén, který je zde s námi už tři tisíciletí a k svátku zamilovaných jednoduše patří stejně jako květiny.

Když chcete poctivou čokoládu VH337 Z lasky

Na světě existují tři hlavní druhy stromů kakaovníku, jejichž boby mají svou charakteristickou chuť a vlastnosti a to jsou Forastero, Criollo a Trinitario. Spojením těchto tří druhů může vzniknout extra kvalitní kakao, které se označuje jako FINO DE AROMA. Takové označení nese jen asi 6 -7 % celosvětové produkce kakaa. V České republice z tak kvalitních surovin vyrábí právě čokoládovna Carla. I proto se její prémiová řada čokolád označuje jako Fino de Aroma. Špetku ale najdete v každé čokoládě, která opustí brány čokoládovny ve Dvoře Králové.

VH469 Laguna 200g-ValentynUnikátní pralinky a nejlepší višně v čokoládě

Do čokoládového balíčku si pro naše čtenáře mimo jiné připravila valentýnskou edici oblíbených višní v čokoládě. Dle mnohých, pravděpodobně nejlepší višně na českém trhu. Přesvědčte se sami – stačí, když zodpovíte správně následující otázku a budete mezi deseti šťastlivci.

Jak se jmenují čokoládové mořské plody od čokoládovny Carla?VH713 Valentines_Cherry
A. Chobotnice
B. Laguna
C. Azura

Odpovědi prosím zašlete do 14. 2. do 12.00 na adresu redaktorka@dama-online.cz. Ze soutěžících, kteří zašlou správnou odpověď, bude vylosováno deset výherců. Ti obdrží balíček s bonboniérou a tabulkovými čokoládami. Hodně štěstí!

 

Populární články

Související články

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka snadných receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka základních receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánUměníVýstavy

Za dobrým vínem a…

… výborným výtvarným uměním zve požitkáře všeho druhu známá pražská vinárna U...

CestováníFilmyGurmánSpolečnost

Bobule konečně vyrazily do světa

Lépe řečeno do našich kin. Dlouho čekávaná premiéra závěrečného dílu úsměvné filmové...