Slunce nás konečně láká do ulic a slibuje letní teploty, které nás co nevidět čekají. V takové atmosféře na těžké jídlo ani není chuť. A proto jsme si pro vás nachystali dva tipy na jarní obědy, s nimiž se kil navíc obávat nemusíte. Využijeme křehkou zeleninu a ryby. Obě jídla můžete kombinovat s dalšími pokrmy a v obou jsme jako základ použili zdravou zeleninu a ovoce, které můžete uchovat v mrazáku, dokud vás na ně znovu nepřepadne chuť.
Rukolový salát s marinovanými fazolkami a malinovým dressingem
Ingredience: 1 balení malinové dřeně, balení mražených fazolových lusků (celých), 1 balení (250 g) rukoly, 2 až 3 stroužky česneku, 1 menší sklenička sušených rajčat, vinný ocet, olivový olej, sůl, bílý mletý pepř
Spařte fazolové lusky v osolené vodě a poté zchlaďte ve studené vodě. Vychlazené fazolky osolte, opepřete a dochuťte drceným česnekem. Přidejte rajčata nakrájená na nudličky, pokapejte olejem, který zbyl z rajčat a přidejte pár kapek vinného octa. Nechte odležet v lednici. Do malinové dřeně přidejte zbytek oleje z rajčat a směs vyšlehejte. Dochuťte vinným octem, solí a pepřem. Fazolky smíchejte s rukolou a přelijte malinovým dressingem.
Zapečené rybí filety zapečené se zeleninovou směsí
Ingredience:
1 balení Exclusive Julienne Dione 350 g
2 rybí filety z bílé ryby
1 citrón
80 g másla
sůl
Rybí filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a položíme na alobal pomazaný máslem. Filety posypeme mraženou směsí Exclusive Julienne 350 g. Na tu ještě poklademe plátky másla. Celou rybu se směsí zabalíme a pečeme 30 minut na 180 stupňů. Servírovat můžeme se zeleninou, brambory nebo si můžeme nachystat bagetku s bylinkovým máslem.