Gurmán

Jaro v kuchyni

17

Slunce nás konečně láká do ulic a slibuje letní teploty, které nás co nevidět čekají. V takové atmosféře na těžké jídlo ani není chuť. A proto jsme si pro vás nachystali dva tipy na jarní obědy, s nimiž se kil navíc obávat nemusíte. Využijeme křehkou zeleninu a ryby. Obě jídla můžete kombinovat s dalšími pokrmy a v obou jsme jako základ použili zdravou zeleninu a ovoce, které můžete uchovat v mrazáku, dokud vás na ně znovu nepřepadne chuť.

Rukolovy salatekRukolový salát s marinovanými fazolkami a malinovým dressingem 

Ingredience: 1 balení malinové dřeně,  balení mražených fazolových lusků (celých), 1 balení (250 g) rukoly, 2 až 3 stroužky česneku, 1 menší sklenička sušených rajčat, vinný ocet, olivový olej, sůl, bílý mletý pepř

Spařte fazolové lusky v osolené vodě a poté zchlaďte ve studené vodě. Vychlazené fazolky osolte, opepřete a dochuťte drceným česnekem. Přidejte rajčata nakrájená na nudličky, pokapejte olejem, který zbyl z rajčat a přidejte pár kapek vinného octa. Nechte odležet v lednici. Do malinové dřeně přidejte zbytek oleje z rajčat a směs vyšlehejte. Dochuťte vinným octem, solí a pepřem. Fazolky smíchejte s rukolou a přelijte malinovým dressingem.

Zapečené rybí filety zapečené se zeleninovou směsí Rybi filety se zeleninou

Ingredience:

1 balení Exclusive Julienne Dione 350 g

2 rybí filety z bílé ryby

1 citrón

80 g másla

sůl

Rybí filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a položíme na alobal pomazaný máslem. Filety posypeme mraženou směsí Exclusive Julienne 350 g. Na tu ještě poklademe plátky másla. Celou rybu se směsí zabalíme a pečeme 30 minut na 180 stupňů. Servírovat můžeme se zeleninou, brambory nebo si můžeme nachystat bagetku s bylinkovým máslem.

Populární články

Kategorie

Rubriky

Související články

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka základních receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánUměníVýstavy

Za dobrým vínem a…

… výborným výtvarným uměním zve požitkáře všeho druhu známá pražská vinárna U...

CestováníFilmyGurmánSpolečnost

Bobule konečně vyrazily do světa

Lépe řečeno do našich kin. Dlouho čekávaná premiéra závěrečného dílu úsměvné filmové...

Gurmán

Významný vinařský svátek

Gastrosoutěží, zaměřených na nápoj bohů, domácích i zahraničních, je spousta. Zadáním jsou...