Úvod Móda Návrhářka Kateřina Geislerová slaví!
MódaMódní trendyNávrháři

Návrhářka Kateřina Geislerová slaví!

31

Kateřina Geislerová patří k významným představitelům české módní tvorby, kterou obohacuje o svůj nonšalantní styl s mezinárodním přesahem. V letošním roce návrhářka oslavuje dekádu a půl od založení své stejnojmenné značky. Jubileum připomíná aktuální kolekce podzim-zima 2018, do níž  vložila nejtypičtější prvky dosavadní práce – vlněné kostýmové materiály, ženské střihy a výrazná dámsko-pánská silueta vzdávající hold tradiční krejčovině.

KG_013aw18 ld

V řadě dostávají prostor také ženská sensualita a pomyslná křehkost vyjádřené za použití nejjemnějšího hedvábí a krajky. „Jelikož je má tvorba neoddělitelná od mého soukromí, tak i tentokrát čerpám z toho, co mi život přinesl. Společně s oslavou jubilejních patnácti let existence značky KG Kateřina Geislerová vychází má inspirace převážně z četných divadelních zážitků posledního roku. Různorodá dramatická zpracování ve mně dlouho doznívají a následně dozrávají v inspiraci. V kolekci podzim-zima 2018 se tak odráží lehká teatrálnost, některé linie a prvky jsou jemně akcentované, jako na jevišti,“ uvádí Kateřina Geislerová.
KG_008aw18 ld

Vášeň k divadlu a jeho tvůrčí rozmanitost stály také za vznikem exkluzivní spolupráce Kateřiny Geislerové a Jany Plodkové. Tento rok vznikla speciální limitovaná kolekce s názvem „Na Scénu“ inspirovaná právě talentovanou divadelní a filmovou herečkou. Její osobitý styl a šíře dramatického talentu dokreslující jevištní téma a prolínání ženského a mužského světa zachytila v kampani přední módní fotografka Anna Mrázek Kovačič. Ta stojí rovněž za vytvořením doprovodných lookbookých fotografií pro kolekci podzim-zima 2018, které nafotila na modelce a jedné z vítězek soutěže Elite Model Look z minulých let, Mirce Michlíkové, uprostřed působivé podzimní přírody.

KG_007aw18 ld

Návrhářka Kateřina Geislerová si svoje renomé nejdříve vydobyla v hlavním městě módy – Paříži, kde vystudovala na prestižních uměleckých školách a následně po několik let úspěšně pod vlastní značkou vedla módní butik. Do širšího povědomí české veřejnosti vstoupila v roce 2013 s kolekcí prezentovanou na pražském týdnu módy a inspirovanou osobou Johanky z Arku. Odhodlaný a energický duch slavné francouzské hrdinky a bojovnice přenesený do rafinovaně a žensky pojatých modelů si získal sympatie kritiků, stejně jako stávající a nově oslovené klientely. Od té doby návrhářka v pravidelném cyklu uvádí autorské kolekce a rovněž věnuje čas zakázkové tvorbě. Jakkoli se proměňují nosná témata jednotlivých řad, charakteristické prvky tvorby Kateřiny Geislerové zůstávají neměnné – perfektně propracované střihy, smyl pro detail, výrazná identita a ženské tvarosloví obohacené o mužské prvky.

KG_05aw18 ldKG_19aw18 ld

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

MódaSpolečnostTéma dne

Maestro Žorž Rovalis v Praze

Holiči a kadeřníci, vizážisté, filmaři a především ženy a dívky, toužící státi...

Módní trendy

Vánoční lucerničky pro radost dětí i dospělých

Jak známo, letitý zvyk zdobení vánočních stromků přišel do českých zemí s největší pravděpodobností...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...