Úvod Lifestyle Gurmán Okouzlete originálním lehkým menu na dámské jízdě!
GurmánLifestyle

Okouzlete originálním lehkým menu na dámské jízdě!

9

Překvapit kamarádky nebo příbuzné skvělým netradičním pohoštěním není jednoduché. Přichystejte na dámskou jízdu jednoduché rychlé menu, které vám obzvlášť v horkých dnech přijde vhod. Klíčová ingredience? Meloun. Toto svěží šťavnaté ovoce se blýskne v salátu s grilovaným melounem, námořnických špízech i ve skvělých long drincích s melounem a okurkou.

Melouny Bouquet 1

Aby byly lahůdky v menu opravdu neodolatelné, sáhněte po melounech Bouquet. Šťavnaté melouny Bouquet uzrály pod horkým španělským sluncem a kromě skvělé sladké chuti a vysokého obsahu vitamínů, minerálů a antioxidantů mají ještě jednu velkou výhodu: nenajdete v nich pecky. Od 60. let 20. století speciálně šlechtěná odrůda melounů má jenom malá měkká zrníčka, která nevadí v žádném jídle či pití.

Melouny Bouquet 3

Ani jeden ze tří receptů nezabere moc času na přípravu a nevyžaduje velké množství ingrediencí. Stačí se jednoduše a s chutí pustit do toho!

Salát s grilovaným melounemSalat s grilovanym melounem

½ melounu Bouquet

200 g sýru halloumi

olivový olej

2 limetky

polníček

čerstvá bazalka

opečené toasty

javorový sirup na dochucení

sůl a pepř

Meloun nakrájejte na měsíčky, sýr halloumi na menší kousky. Grilujte je potřené olivovým olejem, osolte a opepřete. Na gril přidejte i rozpůlené limetky. Na talíře rozdělte polníček, ogrilované melouny a sýr. Zakapejte šťávou z limetek a olivovým olejem, podávejte s bazalkou a opečenými toasty.

Námořnické melounové špízyNamornicke spizy

½ melounu Bouquet

200 g čerstvého kozího sýru

2 hrsti ostružin

čerstvá máta

Rozkrojte meloun na dvě půlky, z poloviny melounu krájejte stejně tlusté plátky a z nich pak vykrajujte kolečka stejně velká jako jsou kolečka sýru. Na špejle napichujte střídavě meloun, sýr, ostružinu a lístek máty. Podávejte s kousky čerstvého ovoce.

Long drink s melounem a okurkoulong_drink 1

1/3 melounu Bouquet

1 okurka

čerstvá máta

1 limetka

gin a tonic

Z melounu vykrojte kuličky, rozdělte je do sklenic. Přidejte kostky ledu, na plátky nebo kolečka nakrájené okurky a čerstvou mátu. Zakápněte šťávou z limetky a podle chuti dolejte ginem a tonikem.

 

Populární články

Kategorie

Rubriky

Související články

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka základních receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánUměníVýstavy

Za dobrým vínem a…

… výborným výtvarným uměním zve požitkáře všeho druhu známá pražská vinárna U...

CestováníFilmyGurmánSpolečnost

Bobule konečně vyrazily do světa

Lépe řečeno do našich kin. Dlouho čekávaná premiéra závěrečného dílu úsměvné filmové...

Gurmán

Významný vinařský svátek

Gastrosoutěží, zaměřených na nápoj bohů, domácích i zahraničních, je spousta. Zadáním jsou...