Úvod Knihy Alespoň jsem to zkusil
KnihyTéma dne

Alespoň jsem to zkusil

28

Před krátkým časem byla v Praze pokřtěna mimořádná publikace, zcela jistě zajímající nejenom politology. Je z pera Ivana Pilného. Jak vidíme z přiložené momentky, tak se tohoto kulturního svátku zúčastnila řada osobností, jak z našeho světa kultury, tak i politiky.

Osobnost Ivana Pilného není české veřejnosti neznámá, připomeňme tedy jen krátce: v letech 1992–1998 byl ředitelem české pobočky Microsoftu, později prezidentem Sdružení pro informační společnost, krátce předsedou představenstva Telecomu, v době od května do prosince roku 2017 ministrem financí ČR, mezi lety 2013 a 2017 poslancem, další dva roky náměstkem ministryně průmyslu a obchodu ČR, a že je momentálně členem Zastupitelstva hlavního města Prahy. Kromě toho je ale také autorem desítky knih, k nimž právě přidal nový titul Od Gatese k Babišovi.
Kniha je shrnutím Pilného článků a výroků, objevujících se v době jeho působení v české politice na sociálních sítích, v novinách nebo televizi. Čtenáři se však nemusí bát, že by v knize kupovali něco, co již dobře znají. Pilný totiž dává tyto své články a výroky do nových souvislostí a propojuje je se svými vlastními zážitky. Popisuje například, jak fungují interpelace v Poslanecké sněmovně, jaké je pozadí poslaneckých výborů i politických klubů a stran. Poodhaluje tak zákulisí naší politiky a běžné praktiky, o nichž se běžný občas dosud mohl jen domnívat.
Motem knihy je autorův citát „Alespoň jsem to zkusil“. Ten dokonale vystihuje její obsah, který zároveň může posloužit i jako návod pro každého, kdo by se chtěl zkusit dostat do politiky.

Více na: www.iolympia.cz

Ivan Černý

Foto archiv Olympia

Foto v záhlaví: Představovanou publikaci pokřtili za přítomnosti mnoha významných hostů Ján Černogurský, bývalý místopředseda federální vlády a rovněž předseda vlády Slovenské republiky v letech 1991 – 1992, dále pak modelka Silvia Lakatošová a Zdeněk Zajíček, prezident ICT unie. Knihu vydalo Nakladatelství Olympia, s.r.o.

Populární články

Související články

KnihySport

Černí andělé jsou holky!

Legendární dámský házenkářský klub Baník Most oslavil před krátkým časem 70 let...

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

KnihyUmění

Za psacím stolem s Karlem Sýsem

Jmenovaný umělec, se kterým jsme před krátkým časem hovořili, patří mezi nejlepší...

Knihy

Do jaké míry známe slovenskou historii?

Toť kardinální otázka, tykající se především našich spoluobčanů. Od listopadu devětaosmdesát minulého...