Úvod Téma dne Svět ROTARY míří do Prahy
Téma dne

Svět ROTARY míří do Prahy

27

Po pět zářijových dnů se stane Praha hlavním městem Rotary. Od 14. do 19. září si zde dali dostaveníčko rotariáni z padesáti převážně evropských zemí, v čele se světovým prezidentem Rotary International a dalšími vysokými funkcionáři. Hostitelem významného setkání bude poprvé v dějinách Rotary distrikt 2240 – Česká republika a Slovenská republika. Akce se koná v Kongresovém centru Praha. Nepůjde však jen o pouhá jednání, ta proběhnou v pátek v rámci seminárního dne. V sobotu večer se v paláci Žofín na vltavském ostrově bude Slavnostní Gala večer s kulturním programem. Po všechny dny připravili organizátoři účastníkům hodnotný program.
logo-rotary-2021
„Setkání, Institut Rotary, každý rok hostí rotariáni v některé zemi, kde hnutí Rotary působí. K nám se chystají rotariáni ze 104 distriktů z osmi zeměpisných zón. Vymění si zkušenosti z oblasti neziskového sektoru, informují se o zajímavých projektech a jistě naváží mnohá přátelství. Pražský Rotary Institut je nejvýznamnější mezinárodní setkání v téměř stoleté historii Rotary v Česku a na Slovensku“, řekla novinářům ředitelka Pražského institutu Irena A. Brichta.

Dům přátelství

Kromě nejvyšších představitelů hnutí jako například světový prezident Shekhar Mehta z Indie, Bývalí presidenti Holger Knaack z Německa a Carl-Wilhelm Stenhammar ze Švédska nebo člen správní rady Nadace Rotary Per Hoyen z Dánska, přijedou do Prahy i ředitelé zón a nastupující guvernéři distriktů, aby se zdokonalili v dovednostech vedení lidí, motivace a legislativy v nejstarší charitativní organizaci na světě. Hostitelé se zúčastní programu pro rotariány a partnery budoucích guvernérů a budou jim tak trochu průvodci po naší krásné zemi.
Dobrým zvykem při mezinárodních rotariánských setkáních je názorná výměna zkušeností formou výstavních stánků, informačních panelů o klubových projektech, v tzv. Domě přátelství. Bývá zde připravena i řada živých kulturních vystoupení. Také letos bude Dům přátelství otevřen od pátku 17.9. do neděle 19.9. ve Forum Foyeru Kongresového Centra Praha.  K vidění budou některé projekty našich i zahraničních Rotary klubů a distriktů. Hostitelé z Česka a Slovenska se jistě také budou chtít pochlubit nějakými zajímavými projekty a třeba najít nové partnery pro jejich uskutečnění. V Domě přátelství budou také licencovaní dodavatelé všeho Rotariánského a propagačního materiálu.
1 (1)Organizátoři Pražského institutu mají zdraví a bezpečnost jako svou hlavní prioritu, vždyť jde o první živou Rotary akci v Evropě. Všechny hotely a Kongresové centrum Praha mají zavedena přísná dezinfekční a přísná opatření proti Covidu.

 

Ivan Černý
foto: ROTARY CLUB PRAHA CITY

Populární články

Související články

KnihyTéma dne

Potlesk pro Antonína Kalinu

V roce 2013 vydalo pražské nakladatelství Rybka Publishers unikátní knihu televizního reportéra, badatele,...

KnihyTéma dne

Produkce takříkajíc samizdatová…

… to je hlavní náplní úspěšného slovenského nakladatelství TORDEN, jehož motto zní:...

CestováníTéma dneUmění

Tři desítky let s vitráží

Uměleckořemeslná firma z Lubence na Karlovarsku Jitky a Richarda Kantových letos slaví 30 let...

Téma dneUmění

Návštěvou v ateliéru Vojtěcha Kolaříka

V dubnu roku 2019 se v Galerii Dům Černohorských na pražském Újezdě...