Úvod Knihy Pouze pro silné nervy!
Knihy

Pouze pro silné nervy!

15

Jsou či nejsou? Toť otázka. Lidé mají pověrčivost v krvi. Od náboženských blouznivců až po pravověrné ateisty. I ti nevěřící Tomáši přiznávají, že je něco mezi nebem a zemí. A leckdo je přesvědčen, že jsou všude kolem nás. Tak jako známá autorka desítek knih o astrologii, lidovém léčitelství, psychotronice, záhadných jevech i léčivých místech. Ve své nové knize se Olga Krumlovská opět zabývá nevysvětlitelnými jevy, ať již je nazýváme duchové, nebo jakkoliv jinak.

Nečíst před spaním

Knížka s lákavou obálkou talentované výtvarnice Soni Šedivé je plná příběhů, které svědčí o tom, že jsme duchy přímo obklopeni. Ne každý je však může vidět, nebo se s nimi přímo potkat. Olga Krumlovská sesbírala mezi svými přáteli a známými na dvě stě příhod s nehmotnými bytostmi. Takováto setkání většinou zažijí lidé citliví a otevření dojmům, neovlivnění vžitými dogmaty.

Upoutávka na zadní obálce knihy tvrdí, že ne vždycky se jedná o setkání děsivá. Mnohdy dokonce takzvaní duchové leckomu z okolí autorky pomohly v obtížné situaci. I přes to ale naše varování platí. Kniha je totiž plná napínavého čtení, většině z čtenářů rozjitří mysl – a to se pak velmi těžko usíná…

Erbenův hrob, Pes vyslídil Ducha, Kletba nikoho nešetřila a další těžko uvěřitelné záhady

Téměř tři sta stran mimořádné publikace jsou zaplněny historkami, podobným těm, které si za dávných časů naši předci, když ještě nebyl rozhlas a televize, rádi vyprávěli u planoucího ohně. Jak jsme již poznamenali, řada příhod z knihy se stala samotné autorce, nebo jejím známým. Všechny jsou psány živým vypravěčským jazykem v tzv. ich formě, neboli první osobě, což jim dává punc autentičnosti.

Není možné věnovat se jednotlivým událostem, díky omezenému prostoru, který je věnován těmto řádkám. Naše doporučení ale zní: Duchové mezi námi je prima čtení na dlouhý zimní čas a zela jistě po této knize rádi sáhnou jak mladí čtenáři, tak i ti dříve narození. Knihu před krátkým časem vydala Euromedia Group.

Curriculum vitae

Česká přední astroložka PhDr. Olga Krumlovská, redaktorka, publicistka a spisovatelka, se narodila 4. června 1963 v Chomutově. Po gymnáziu vystudovala Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy, absolvovala přednášky na Filozofické fakultě se zaměřením na psychologii.

Píše především knihy o astrologii, tajemnu a alternativní medicíně. Věnuje se cvičení jógy a sestavováním horoskopů, které též knižně, rok co rok, publikuje. Mj. napsala a vydala Jóga prstů aneb Jak léčit sám sebe, Místa, která léčí, Duchařské příběhy, Zdravé dítě podle hvězd, Léčení těla a duše či Věřte, nevěřte. K posledním jejím titulům patří Horoskopy na rok 2024 a Rok Draka.

Ivan Černý  
Foto Miroslav Feszanicz

Populární články

Související články

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

KnihyUmění

Za psacím stolem s Karlem Sýsem

Jmenovaný umělec, se kterým jsme před krátkým časem hovořili, patří mezi nejlepší...

Knihy

Do jaké míry známe slovenskou historii?

Toť kardinální otázka, tykající se především našich spoluobčanů. Od listopadu devětaosmdesát minulého...

CestováníKnihy

Za starými Slovany

S chlebem a slaninou, šlapeme krajinou…zpívá se v jedné z trempských písniček takříkajíc do kroku....