Úvod Lifestyle Gurmán Lehce pikantní tatarák z tuňáka s pomeranči a hořčičnou omáčkou
Gurmán

Lehce pikantní tatarák z tuňáka s pomeranči a hořčičnou omáčkou

13

Tatar+ík_rozjeden+ęTataráčky z různých druhů ryb jsou stále populárnější alternativou klasického hovězího tataráku. K vynikající chuti se přidávají četné bonusy pro naše zdraví, které konzumace čerstvých ryb nesporně přináší. Šéfkuchař smíchovského Wine Food Marketu Gianfranco Iuorio doporučuje tatarák z tuňáka, což je mimochodem jedna z nejtypičtějších ryb, lovených na největším italském ostrově – Sicílii. Ryby patří k oblíbeným Gianfrancovým surovinám, především pro rozmanité možnosti úpravy a dochucení.

Počet porcí: 4

Ingredience

Tatarák:
800 g tuňáka
30 g vlašských ořechů
kůra z jednoho pomeranče
čerstvá feferonka
olivový olej
sůl, pepř

Dressing:Tatar+ík2
100 g olivového oleje
50 ml dijonské celozrnné hořčice
30 ml medu
šťáva z jednoho pomeranče

Postup

Syrového tuňáka pečlivě očistíme a nakrájíme ho na plátky široké 1–1,5 cm. Tyto plátky pak nasekáme na jemné kousíčky.
Vedle si velmi najemno nasekáme vlašské ořechy, pomerančovou kůru a feferonku (pozor na míru její pálivosti). Nepoužíváme mixér, ale vše sekáme ručně. Tuto směs pak přimícháme k tuňákovi. Dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.
Ingredience na dressing smícháme dohromady a rozmixujeme. Podáváme s tatarákem.

Populární články

Kategorie

Rubriky

Související články

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka základních receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánUměníVýstavy

Za dobrým vínem a…

… výborným výtvarným uměním zve požitkáře všeho druhu známá pražská vinárna U...

CestováníFilmyGurmánSpolečnost

Bobule konečně vyrazily do světa

Lépe řečeno do našich kin. Dlouho čekávaná premiéra závěrečného dílu úsměvné filmové...

Gurmán

Významný vinařský svátek

Gastrosoutěží, zaměřených na nápoj bohů, domácích i zahraničních, je spousta. Zadáním jsou...